Ana SayfaEkonomiAraç Kiralama Sektörünün Büyüklüğü 23 Milyar TL

Araç Kiralama Sektörünün Büyüklüğü 23 Milyar TL

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Araç Kiralama Sektörü Verileri

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği oprerasyonel araç kiralama sektörüne ait 2016 yılını raporu yayınladı. Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği’nin yayınladığı verilere göre oto kiralama sektörünün 2016 yılında aktif büyüklüğü ve sektör yatırımları artarken sektörün vergilerle ülkemize sağladığı destek de artış gösterdi.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) raporuna göre araç kiralama sektörünün araç sayısına 2016 yılında 147 bin adet yeni araç eklendi. 2016 yılında 147 Bin aracı filosuna katan araç kiralama sektörünün toplam araç sayısı 2016 yılında 330 Bin 600 araca ulaştı.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) raporuna göre 2016 yılında araç kiralama sektöründe 10 Milyar 885 Milyon TL’lik araç yatırımı yapıldı. TOKKDER’in yayınladığı rapora göre yapılan yatırımlarla beraber araç kiralama sektörünün aktif büyüklüğü 23 Milyar TL’yi aştı.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği’nin yayınladığı verilere göre araç kiralama sektörünün vergi ödemeleri 2016 yılında artış gösterdi. 2015 yılında KDV, MTV ve ÖTV dahil 4 Milyar TL vergi ödeyen araç kiralama sektörünün 2016 yılında ödediği vergi miktarı yayınlanan rapora göre 4 Milyar 950 Milyon TL’ye ulaştı.

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği’n yayınladığı rapor ışığında sektörü değerlendiren ALD Automotive Satış ve Pazarlama Direktörü Berk Mumcu araç kiralama sektörünün 2017 yılında büyümeye devam edeceğini belirtirken ÖTV artışlarının etkisi ile araç kiralama taleplerinde artış yaşanacağını da belirtti. Ayrıca ALD Automotive Satış ve Pazarlama Direktörü Mumcu sektörün önünün açılması halinde sektörün daha da büyüyeceğini belirtti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.