Ana SayfaEkonomiKazakistan’dan Vietnam’a 720 Ton Buğday İhracatı

Kazakistan’dan Vietnam’a 720 Ton Buğday İhracatı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kazakistan, Vietnam Buğday Pazarına Girdi

Kazakistan buğday ihracatında bir ilki gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Vietnam pazarına girmeye hazırlanan Kazakistan, ilk etapta 720 ton buğday ihraç ettiğini açıkladı.

Kazakistan buğday üretimine devam ederken dünya pazardaki yerini sağlamlaştırmaya çalışıyor. Kazakistan ürettiği buğdayı dünyanın dört bir köşesine ihraç etmeyi sürdürürken, Vietnam’ı da listesine ekledi.

Alınan bilgilere göre ülke Vietnam’a 720 ton buğday gönderdi. Yük treniyle Vietnam’a gönderilen buğdaylar Hoşimin limanına giriş yaptı. Buradan yük gemisiyle Lianyungang’a ulaştırıldı. Çin’in doğu bölgesinde yer alan Lianyungang limanı bölgenin ihracat ve ithalat noktası olarak gösteriliyor.

Vietnam’a yapılan yüklü miktardaki ihracat ardından Kazakistan Hanoi Büyükelçisi yaşanan gelişmeleri basınla paylaştı. Büyükelçi Beketcan Cumahanov, “Bu ihracat Güneydoğu Asya pazarını Kazakistan’a açtı” dedi.

Büyükelçi “720 tonluk buğday ihracatı Kazakistan, Çin ve Vietnam koridorunda önem arz ediyor” dedi.

Bu lojistik koridor Kazakistan’ın birçok ülkeye ihracat yapmasının önünü açarken, Avrasya Ekonomik Birliği bünyesindeki ülkelerin ülkeye taşınması anlamında da ciddi önem arz ediyor.

Lojistik koridorun daha aktif olarak kullanılacağına işaret eden büyükelçi, söz konusu bölgede 600 milyonluk nüfus olduğuna vurgu yaptı. Bu nüfusun Kazakistan üreticilerinin lehine olduğunu belirten Büyükelçi Beketcan Cumahanov, İpek Yolu projesine de değindi. Cumahanov ortak kullanıma açılması planlanan hat projesinin Astana ile Çimkent kentindeki merkezlerin önemini arttıracağını ifade etti.

Kazakistan tahıl ve tahıl ürünleri üretimine son yıllarda ağırlık verdi. Vietnam ise tahıl ihtiyacını ithal ederek karşılamaya devam ediyor. Ülke en fazla tahıl ithalatı ise Amerika, Kanada ve Arjantin gibi ülkelerden karşılıyor. Son olarak Kazakistan’da buğday ithal edilen ülkeler arasında yerini aldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.