Ana SayfaEkonomi2017 Bal Üretim Hedefi 110 Bin Ton!

2017 Bal Üretim Hedefi 110 Bin Ton!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Çiçek ve Çam Balında Hedef Yükseldi

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Başkanı Türkiye’deki bal üretiminde yaşanan gelişmeleri aktardı. 2017 yılında Türkiye’de 110 bin ton bal üretimini hedeflediklerini kaydeden Ziya Şahin, “ Bal üretimimizi arttırmalıyız. Bunu da yüksek hedeflerle yerine getirebiliriz” dedi.

Türkiye’de ve dünyada doğal bal üretiminde düşüşlerin meydana geldiğini söyleyen Arı Yetiştiricileri Başkanı, çiçek balı üretiminin yüzde kırk seviyesinde düştüğünün altını çizdi.

Düşen bal üretimiyle üreticilerin maddi açıdan zor bir yıl geçirdiğini bildiren Başkan Şahin, geçen yıl ertelenen borçların bu yıl ödenmesi gerektiğini söyledi.

2016 yılında çiçek balı üretimi düşerken, çam balı üretiminde artış kaydedildi. Ziya Şahin geçtiğimiz sene üretilen çam balı miktarının 25 ile 30 ton arasında olduğuna işaret ederek, “Artan çam balı üretimi hem üreticinin hem de tüketicinin zor durumda kalmasına engel oldu” şeklinde konuştu.

“Türkiye geçen yıl ithal bal almak zorunda kalmadan yılı tamamladı” diyerek açıklamasını sürdüren Başkan Ziya Şahin, küçük bir miktarda olsa çam balının ihraç edildiğini ifade etti.

Ziya Şahin 2017 yılında hem arı sayısını hem de bal üretim miktarını arttırmak için çalışmaların devam ettiğini de belirtti. Şahin açıklamasına şöyle devam etti. “Sağlıklı arı sayısının bahar mevsimi için büyük fırsat. Kış mevsiminden arılarımızı canlı olarak çıkartabilirsek, çiçek balı üretim miktarı artacak. Çam balı noktasında zaten ihtiyacın büyük bölümünü ülkemizden karşılıyoruz. Bu alandaki tek sorunumuz Avrupa birliğine uygun kriterlere göre üretim yapamamak. Bu durum üreticimizi çok etkiliyor ve çam balı ihracat miktarının sınırlı olmasına neden oluyor” şeklinde konuştu. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.