Ana SayfaEkonomiAsya Kıtası 1 Trilyon Dolar Yatırım Bekliyor

Asya Kıtası 1 Trilyon Dolar Yatırım Bekliyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Alt yapı yetersizliği dolayısıyla 400 milyondan fazla insanın elektrik kullanamadığı yaklaşık 300 milyon insanın ise temiz içme suyu bulamadığı Asya kıtası hakkında ‘’Asya’nın Altyapı İhtiyaçlarını Karşılamak’’ başlığı altında bir rapor düzenleyen Asya Kalkınma Bankası bölgenin 2020 yılına kadar yılda 250 milyar dolar olmak üzere toplamda 1 trilyon dolarlık yatırıma ihtiyacı olduğu bilgisini duyurdu. Alt yapı eksiklikleri dolayısı ile insanların ana ihtiyaçlarının karşılanamayacak kadar mağduriyet yaşamasının dünya standartlarının her geçen gün yükseldiği şu zamanlarda kabul edilebilir olmadığını söyleyen yetkililer, özel sektörün yapacağı yatırımlar ile bu mağduriyetlerin son bulacağını belirtiyor.

Yatırımlar Artmalı

Halen bölgede yıllık yaklaşık olarak 63 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirten yetkililer, Asya Pasifik Bölgesi’nde yer alan 45 ülkenin yoksullukla ve iklim değişikliği ile mücadele edebilmesi için yıllık özel sektör yatırım miktarının 250 milyar dolara artırılmasının gerektiğini belirtiyor.

Kamu Yatırım Oranı Fazla

Bölgedeki alt yapı yatırımlarının incelendiğinde kamu tarafından gerçekleştirilen yatırımların oranının yüzde 90 civarı olduğunu belirten yetkililer, özel sektör tarafından yapılan yatırımlarının oranlarının düşük olduğunu ve yapılan yatırımların da genellikle telekomünikasyon ağırlıklı olduğunu, ancak asıl problemin halkın yaşam standartlarını belirleyen ana ihtiyaçların karşılanmaması olduğunu söyledi.

Ekonomik Kalkınma Güçleşiyor

Bölgenin belirli kesimlerinde alt yapı çalışmalarının gelişmesine rağmen yapılan çalışmaların yeterli kapasitede olmadığını belirten yetkililer, bölgede sürekli yaşanan elektrik kesintilerinin halkın yaşam standardını düşürdüğü gibi ekonomik kalkınmayı da güçleştirdiğini bunun önüne geçmek için özel sektörün gerekli yatırımları yapması gerektiğini ve yapılan yatırımlar sonrasında daha sorunların çözümlenebileceğini söylüyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.