Ana SayfaEkonomiAğbal: MASAK’a Binlerce İhbar Geldi

Ağbal: MASAK’a Binlerce İhbar Geldi

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mali Suçları Araştırma Kurulu’na yapılan ihbarlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2005 – 2016 yılları arasında MASAK’a toplamda 5 bin 735 adet ihbar geldiğini ve ihbarlar hakkında işlemlerin yapıldığını açıkladı. MASAK tarafından yapılan çalışmaların yıllık faaliyet raporlarında belirtildiğini ve raporların da başkanlığın internet sitesinde yayımlandığını belirten Ağbal, vatandaşların bilgi almak için internet sitesini kullanabileceğini söyledi.

Binlerce Dosya Tamamlandı

MASAK’ın yaptığı çalışmalar hakkında detaylı bilgi veren Ağbal, 1997 ve 2005 yılları arasında toplamda 230 dosya hakkında suç duyurusunda bulunulurken, 2006 ve 2016 yılları arasında ise 3 bin 165 kişi hakkında aklama ve terör finansmanı olma suçlarından dolayı suç duyurusunda bulunulduğunu, başkanlığın faaliyet başladığı günden 31 Aralık 2016 tarihine kadar toplamda 5 bin 105 dosyanın tamamlandığını söyledi.

Terör Finansmanı ile Mücadele

Terör finansmanı ile mücadele konusunda önemli çalışmaların yürütüldüğünü belirten Ağbal, terör örgütüne yönelik fon akımlarının engellenmesi için başkanlık tarafından yürütülen çalışmalar ile FETÖ ve diğer örgütler ile mücadele edildiğini, analiz ve incelemelerin devam ettiğini konu hakkında savcılık makamlarının da soruşturmaları yürüttüğünü söyledi.

Çalışmalar Devam Ediyor

MASAK tarafından terörizm finansmanı ile mücadele çerçevesinde çalışmaların devam ettirildiğinin altını çizen Ağbal, konu hakkında toplanan bilgilerin, alınan bildirimler ve elde edilen her türlü bilginin gerekli analiz ve değerlendirmelerden geçirildikten sonra Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında ilgili makamlara bildirildiğini ve gerekli işlemlerin bundan sonraki süreçte ilgili makamlar tarafından yürütüldüğünü, bu konuda mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.