Ana SayfaGündemKOSGEB Kredilerinde Son Gelişme!

KOSGEB Kredilerinde Son Gelişme!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından KOSGEB kredileri hakkında yapılan son açıklamalara göre bankalarla görüşmelerin başladığı müjdesi verildi. 

Ekonomiyi canlandırmak işletmeleri desteklemek için devlet tarafından verilecek olan KOSGEB kredileri büyük ses getirmişti. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin geliştirilmesi, nakit sıkıntılarının ortadan kaldırılması için yeni çalışmalar gündeme getirilmeye başladı. Bu çalışmalarla birlikte KOBİ’ler için verilecek KOSGEB kredilerine olan ilginin oldukça yoğun olduğu açıklanmıştı. Hükümet tarafından yapılan son çalışmalarda daha çok esnafın ve işletmenin kredilerden yararlanmaları için daha önceki yıllarda sorun olan sicil affının gündeme getirilmesine ve hayata geçirilmesine karar verildi. Bu konudaki çalışmaların tamamlanmasının ardından daha çok kişinin kredilerden yararlanmaları sağlandı. 

50 bin liralık sıfır faizli kredi desteğini alabilmek için şimdiye kadar 460 bin 167 adet işletmenin başvuru yaptığı öğrenildi. Rekor başvuru sonrasında yapılan değerlendirmelerin ardından Faruk Özlü tarafından yapılan son açıklamalarda bu başvuruların arasından 362 bin 902 kişinin bankalarla olan görüşmelerinin devam ettiğini dile getirdi. Geçtiğimiz yıl sicil affı nedeniyle binler başvuru arasından sadece 15 bin kişinin destek alabildiği belirlenmişti. Bu yıl rakamların büyük oranda artması bekleniyor. 

Yapılan başvuruların neredeyse tamamının kredi faiz desteğinden yararlanma hakkına kavuştuğu öğrenilirken bu süreç içerisinde işletmelerin bankalarla olan görüşmelerinin başladığını açıklandı. Kredi almaya hak kazanan işletmelerin bu süreç içerisinde herhangi bir nedenden dolayı sorun yaşadıklarının tespit edilmesinin ardından KOSGEB il müdürlüklerine konu hakkında yapacakları başvuruların ardından sorunlarının kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulması bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.