Ana SayfaEkonomiKadın İstihdamında Türkiye Birinci

Kadın İstihdamında Türkiye Birinci

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kadınların iş dünyasında bulunmaları için yapılan teşviklerin gündemde olduğu son günlerde Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) açıklamış olduğu rapor Türkiye’yi dünya sıralamasında ilk sıraya yükseltti. TÜRKONFED tarafından yapılan İş Dünyasında Kadın Raporu’na göre ülkemiz 2007 ve 2015 yılları arasında gerçekleştirdiği kadın istihdamı ile 63 ülke arasında yüzde 77’lik oran ile birinci sıraya yükseldi. Rapora göre Türkiye 2007 ve 2015 yılları arasında düzenli ücretli işler kapsamında bulunan işlerde 2 milyon 160 bin kadına net iş sağladı ve kadın istihdamını en fazla artıran ülke oldu.

Yüzde 40 Kadınların

Dünya Kadınlar günü öncesinde yaptığı açıklama ile ülkedeki kadın istihdamına dikkat çeken TÜRKONFED raporuna göre 2007 ve 2015 yılları arasında Türkiye’de düzenli ücretli sınıfında 5 milyon 325 bin kişi için istihdam yaratıldı ve bu istihdamın yüzde 40’ını kadınlar oluşturdu.

Eğitim Belirleyici Faktör

Kadınların iş gücüne ve ekonomiye katkıda bulunmasında eğitimin belirleyici bir faktör olarak gösterildiği raporlamaya göre 2015 yılı raporlarına göre Türkiye’de halen yaklaşık olarak 20 milyon kadın başta ev işleri olmak üzere farklı sebepler yüzünden iş gücüne katkıda bulunamıyor. 2007 yılında ülkede yükseköğretimdeki kız çocuklarının yüzde 18,7 oranında olduğu belirtilen raporda 2015 yılında okullaşma oranı ise yüzde 41,1 seviyesine yükseldi. Kız çocuklarının eğitim almasının ekonomiye katkıda bulunmasında büyük etkileri bulunuyor.

Doğu Ve Güneydoğu’da Artış Var

İŞKUR tarafından yürütülen toplum yararına yapılan işbaşı eğitim programları sonucunda iş dünyasında sigortalı çalışmaya başlayan kadın sayısında en fazla artış Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşandı. Özelikle Bingöl, Kilis, Şırnak ve Bingöl’de sigortalı kadın istihdamı artışı oldukça yüksek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.