Ana SayfaEkonomiTemassız Kartta Yeni Dönem Başlıyor

Temassız Kartta Yeni Dönem Başlıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Temassız Kartı İlk Kullanan Türkiye!

Temassız kart ödeme sistemine geçen Türkiye bu kapsamda Avrupa’yı geride bıraktı. Avrupa ülkeleri arasında temassız kartı kullanan ilk ülke olmayı başaran Türkiye’de kartın kullanımı her geçen artarak devam ediyor.

Temassız kart kullanımı hakkında bilgi aktaran Bankalar Arası Kart Merkezi Genel Müdürü, temassız ödeme konusunda yeni döneme girdiğini açıkladı.

Soner Canko konuyla ilgili detayları BKM’de açıkladı. Açıklamasına temassız kartla ödemenin kolaylıklarına değinerek başlayan Soner Canko, “Bu kartlarla ödeme yapmanız sadece bir saniye sürüyor” dedi.

Kartlı ödemenin ilk başladığı yıllarda ödeme yapabilme süresinin 15 dakikadan uzun sürdüğüne işaret eden Canko, “2016 yılında kartlarla, ülkemizde toplam 4 milyar 200 milyon tane işlem gerçekleştirildi. Bu işlemlerin yaklaşık yüzde 63’lük kısmını küçük işlemler oluşturdu. İşlemlerden 45 milyon tanesi ise temassız kartlarla yapıldı” dedi.

Avrupa ülkeleri arasında bu kart uygulamasını ilk kullanan ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Soner Canko, “Artık ödemelerde yeni bir dönem içerisine girmiş bulunmaktayız” şeklinde konuştu.

Soner Canko açıklamasında temassız kartlar hakkında ileri sürülen iddiaları da açığa kavuşturdu. Bu konuda kulaktan kulağa yayılan “Bu kartlar dolandırıcılıkta daha rahat kullanılıyor” söylentilerinin doğruyu yansıtmadığını belirten Canko, “Bu söylemler şehir efsanelerinden ibarettir” diyerek kart kullanıcılarını rahatlattı.

Bunların yanında İstanbul kentinde ulaşım alanında da kullanılması hedeflenen bu kartlar için gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlandığını belirten Canko, kısa bir süre sonra temassız kartların bu alanda kullanılacağının sinyalini verdi.

Soner Canko açıklamasında 50 lira ve altı ödemelerin temassız kartlar tarafından küçük işlemler olarak algılandığını söyledi. Bu nedenle söz konusu tutar altında yapılan ödemelerde, temassız kartlar zaman zaman şifre bilgisi istemekte. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.