Ana SayfaEkonomiErken Rezervasyon Yaptırana "Dolar Kuru Bahanesi"

Erken Rezervasyon Yaptırana “Dolar Kuru Bahanesi”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kurdaki Hareketliliği Bahane Ediyorlar

Yaz tatili için erken rezervasyon fırsatını değerlendirmek isteyen tatilciler tatil için yerlerini şimdiden ayırttı. Fakat bazı acentelerin rezervasyonun iptal edilmesi durumunda müşterilerine para iadesi yapmadığı iddia edildi. Bunun nedeni ise kurdaki hareketlilik olarak gösterildi.

Tüm bu iddiaların tartışması devam ederken konu hakkında ayrıntılı bilgi Tüketiciler Birliği Başkanından geldi. Başkan Mahmut Şahin, “Son günlerde bu konuyla ilgili şikayetler almaktayız. Bazı acenteler iptal işlemi karşısında ya para iadesi yapmamakta ya da ödenen miktardan düşük iade yapmaktadır. Bu durumda tüketiciler mağdur olmaktadır” dedi.

Mahmut Şahin açıklamasında bazı acentelerin dövizdeki dalgalanmayı bu şekilde fırsata dönüştürmeye çalıştığını ifade etti. “Özellikle dolarda ciddi bir artış yaşandı. Dolar bazlı rezervasyon yaptıran vatandaşlar, rezervasyonlarını iptal etmeye kalktığında; acenteler durumu fırsata dönüştürmek için geri ödemeyi eksik yapıyor” diyerek vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

Dövizdeki artışı haksız kazanca dönüştürmek isteyen bazı tatil firmaları, vatandaşların tatil hayalini kabusa çevirdi. Bu konuda tüketici birliğine yapılan şikayetlerde artış olduğunu belirten Başkan Mahmut Şahin, “Bu vatandaşın cebinden parayı zorla almaktır” dedi. Şikayetleri değerlendirdiklerinin de altını çizen Şahin, “Şikayet aldığımız acentelerle bağlantı kurduk ve durum hakkında açıklama talep ettik. Fakat yetkililer bu konuda herhangi bir açıklama yapamıyor” diyerek yaşananları kısaca özetledi.  

Tüketiciler Birliği Başkanı açıklamasında döviz kurundaki hareketliliğe de değindi. “Bu durum tatilciyi ilgilendirmez. Rezervasyonun iptal ettiğinde, acenteler tüketicinin ödediği paranın hepsini iade etmek zorundadır. Rezervasyon işlemini iptal eden ve parasını alamayan vatandaşlar, konuyu ilgili yerlere şikayet etmelidir” diyerek tüketicileri uyardı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.