Ana SayfaEkonomiFazla Ödenen O Paralar Geri Alınabilecek

Fazla Ödenen O Paralar Geri Alınabilecek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fazla Ödenen Faizlerin Geri Ödenmesinin Önü Açıldı! İlk Emsal Karar Çıktı

Bankaların kartelleşmesi vatandaşları zarara uğrattı. Bankadan kredi çekenler ve kredi kartı tüketicilerini mağdur eden bu durum tüketici hakem heyetine gitti. Heyet vatandaşın zararının karşılanmasına karar verdi.

Heyetin kararı bu konuda emsal karar olarak hayata geçecek. Ve vatandaşlar ödedikleri fazla paraları bankalardan geri alabilecek.

12 BANKADAN İADE TALEBİ YAPILABİLECEK

Bu konuyla ilgili ilk başvuru Sincan Tüketici Hakem Heyeti’ne yapıldı. Heyet başvuruyu inceledi. İncelemeler ardından söz konusu bankanın diğer bankalarla ortak karar aldığı, yüksek faizle kredi kullandırdığına hükmedildi. Bankanın vatandaştan aldığı fazla paranın ise banka tarafından tüketiciye ödenmesine karar verildi. Bankaların ortak kararına 12 bankanın dahil olduğu ifade edildi. Söz konusu bankalardan kredi çeken yada bankaların kredi kartını 21 ağustos 2007 ile 22 eylül 2011 yılları aralığında kullananların zararının karşılanmasına karar verildi.

SİNCAN TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNE BAŞVURDU

Tüketici hakem heyetine konuyu taşıyan vatandaşın tek bankadan dört farklı tarihte kredi çektiği öğrenildi. Kredilerin toplamının 38 bin 500 lira ihtiyaç kredisi olduğu kaydedildi. Söz konusu bankanın yüksek faiz uyguladığını düşünen vatandaş konuyu Sincan Tüketici Hakem Heyeti bünyesine taşıdı.

740 LİRA 57 KURUŞ FAZLA FAİZ ÜCRETİ ALMIŞ

Vatandaşın başvurusunu incelemeye alan Sincan Tüketici Hakem Heyeti, söz konusu bankanın kredi tüketicisinden 740 lira 57 kuruş fazla faiz ücreti aldığını belirlendi. Belirlenen bu rakamın üzerine yasal faizde eklenerek banka tarafından tüketiciye iade edilmeli kararını veren hakem heyeti, işlemler içinde bankadan 169 liralık ödeme aldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.