Ana SayfaEkonomiİngiltere Maliye Bakanı, “Gümrük Birliğinden de Çıkılmalı”

İngiltere Maliye Bakanı, “Gümrük Birliğinden de Çıkılmalı”

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Maliye Bakanından Flaş Bir Açıklama Geldi

İngiltere AB’den ayrılmaya hazırlanırken ülkenin Maliye Bakanı sürpriz bir açıklama yaptı. Bakan Philip Hammond Avrupa Birliğinden ayrılma sürecinde, Gümrük Birliğinden da ayrılmanın yerinde bir karar olacağını açıkladı.

Bu açıklama ardından gözlerin üzerine çevrilmesine neden olan maliye Bakanı, ülkenin Gümrük Birliğinden ayrılmasını destekleyeceğini belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan, “Süreçte yaşananlar sonrasında, siyasi enerjimizi bu konuya vermemiz doğru bir davranış olmayacak” dedi.

İngiltere Avrupa Birliğinden sorumlu bakan David Davis de bu konuda Philip Hammond ile aynı fikirdeydi. Maliye Bakanı tarafından yapılan bu açıklama öncesinde İngiltere Başbakanı sürecin başlaması için 50. maddeye işaret etmişti. Başkan Theresa May, bu ayın sonunda söz konusu maddenin yürürlüğe gireceğinin sinyalini vermişti.

Theresa May ülkenin Avrupa Birliğinden ayrılma kararını 2017’nin Ocağında açıklamıştı. AB’den ayrıldıktan sonra Avrupalı ülkelerle daha geniş kapsamlı serbest ticaret anlaşmasının söz konusu olacağını ifade etmişti.

İngiltere AB’ye 1993 senesinde üye olmuştu. Ülkeni pazardaki payı ise yaklaşık yüzde 25 olarak ifade ediliyor. Bu kapsamda birliğe üye ülkeler arasında sıkı bir ticaret hayata geçiyor. İngiltere’nin yıllık ihracatının ve ithalatının büyük bölümü bu ülkelerle gerçekleşiyor. Alınan bilgilere göre İngiltere ihracatının yüzde 44’lük kısmını AB ile yapıyor. İthalatınınsa yüzde 53’lük bölümünü yine üye ülkelerden karşılıyor.

Ülkenin AB’den ayrılması ardından yapılması planlanan serbest ticaret anlaşmasının iki sene içinde tamamlanması gerekiyor. Aksi bir durumda gümrük tarifelerinde büyük değişikliklerin yapılması söz konusu olacak. Bu da ülkenin pazardaki rekabet gücünün düşmesine neden olacak.

İngiltere Hazinesi olasılıkları incelediğinde, İngiltere’nin yalnızca WTO aracılığıyla ticaret yapması halinde milli gelirdeki kayıp yıllık bazda yüzde 9,5 olarak görülüyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.