Ana SayfaEkonomiMayhoola Boyner’deki Payını Yükseltti

Mayhoola Boyner’deki Payını Yükseltti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Mayhoola’nın Payı Yüzde 42,7’ye Çıktı

Mayhoola for Investments LLC ile bir süredir görüşme halinde olan Boyner Holding anlaşmayı imzaladı. Buna göre Mayhoola, Boyner’e 173,1 milyon liralık yatırıma imza attı. Şirket bu yatırımla Boyner’deki hissesini yüzde 12 oranında arttırmış oldu.

Anlaşma öncesinde Mayhoola for Investments LLC’nin şirketteki payının yüzde 30,7’lik oranda olduğu kaydedildi. Anlaşma sonrasındaki pay ise yüzde 42,7’lik orana yükselmiş oldu.

Yapılan anlaşma sonrasında Boyner A.Ş.’in yönetim kontrolünde herhangi bir değişiklik meydana gelmedi.

Şirketin yönetiminde kontrol değişmedi fakat ortaklık konusunda meydana gelen değişiklik sonrasında, Mayhoola yönetimde bir kişiyle değil üç kişiyle yer alacak.

Yapılacak değişiklikle birlikte Boyner’in yönetim kurulunda üç tanesi bağımsız toplam 9 üyeden, üç tanesi Mayhoola’yı temsil etme yetkisine sahip olacak.

İLK SİNYALLER ŞUBAT BAŞINDA VERİLMİŞTİ

Boyner 2017’nin şubatının ilk günlerinde sermayesini arttırma kararı aldığını duyurmuştu. Bu kapsamda 57,7 milyon liralık sermaye yüzde 346,62 oranından yükseltilmişti. Son durumda şirketin sermayesi 257,7 milyon lira olmuştu. Şirket yaptığı açıklamada yönetimin güçlendirilmesi adına İcra Komitesinin kurulmasına da karar vermişti. Bu karar Borsa İstanbul’a da iletilmişti.

Bu süreçte Boyner, Mayhoola For Investments ve diğer kurumsal yatırımcılar ile görüşme yapacağını bildirmişti. Bu açıklamalar ardından Mayhoola For Investments ile anlaşma imzalayan Holding yüzde 30,7’lik paya sahip olan ortağın payı yüzde 42,7’lik orana yükselmiş oldu.  

Boyner aldığı kararla yeni bir icra kurulunun oluşturulmasını ön gördü. Bu kapsamda yönetimdeki icracı miktarının azaltılacağını ve yönetime bağlı olarak çalışacak yeni icra komitesinin oluşturulması kapsamında üç yeni üyenin atandığını da ilan etti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.