Ana SayfaEkonomiGSS’de Yeni Dönem

GSS’de Yeni Dönem

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Genel Sağlık Sigortası işleyiş sistemi 1 Nisan 2017 tarihi itibari ile değişiyor. Sistemin işlemeye başlaması ile birlikte takip etmeyen ve gelir testine girmediği için tavan tutardan borcu biriken vatandaşların yaşadığı mağduriyet de böylelikle sona erecek. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre GSS hakkın yapılan bu yeni düzenleme pek çok kişinin borcunun silinmesini ve rahat bir nefes almasını sağlayacak.

GSS Primleri 53,32 Liraya Düşmüştü

Geçtiğimiz günlerde yapılan yeni bir düzenleme ile GSS primleri 53,32 liraya düşürülmüştü. Vatandaşlar tarafından memnuniyet ile karşılanan bu uygulama sonrasında borçların da silinecek olması de memnuniyet ile karşılandı. Vatandaşların ödenmemiş aylık prim borcu 53,32 lira baz alınarak hesaplanacak ve bu tutar üzerinden borçlandırma yapılacak.

Yapılandırma Başlıyor

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre GSS borcu olan vatandaşlar hem yapılandırma yapabilecek hem de borçlarını 12 taksitte ödeme imkanına sahip olacaklar. Gelir testine girmediği için tavan tutardan borcu olan GSS mağdurları ise bu borçlardan kolaylıkla kurtulabilecek.

Başvurular Başlıyor

Yapılan bu düzenleme ile GSS tescili yapılmış ancak hiç gelir testine yaptırmayanlar 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren 12 aylık zaman dilimi içerisinde primlerini yapılan gelir testine göre tescil tarihinden itibaren tahakkuk ettirebilecek. Düzenleme ile prim borçlarına daha önceki dönemlerden kalmış olan gecikme cezası ve gecikme zammı tahsilatından vazgeçilecek.

Faizler İptal

Borçlarda yapılandırma yapılmasının yanı sıra vatandaşlar için en önemli olan konulardan biri de faizlerin iptal edilmiş olması. Yapılan yeni hesaplama ile borç tutarları azalana vatandaşlar borçlarını 12 ay içerisinde ödeyebilecek ve borç 12 ay içerisinde peşin ya da taksitli ödenirse bu süreç içerisinde işleyen faiz için ödeme talep edilmeyecek.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.