Ana SayfaEkonomiABD Hisseleri Haftanın Son İşlem Gününde Değer Kazandı

ABD Hisseleri Haftanın Son İşlem Gününde Değer Kazandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD Hisse Senedi Piyasaları Kapanışta Yükseldi

Bu hafta negatif seyreden ve Perşembe günü kısmen değer kazanan ABD hisse senedi piyasaları haftanın son işlem gününde değer kazandı. ABD hisse senedi piyasalarındaki fiyatlanmada ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan tarım dışı istihdam verileri etkin faktör oldu. ABD hisse senedi piyasalarının yükselmesinde Kamu Hizmetleri, Telekomünikasyon ve Sanayi sektörlerindeki hisse senetlerinin değer kazanması etkili oldu.

ABD’nin en büyük 30 şirketinin hisse senetlerini kapsayan Dow Jones Endeksi haftanın son işlem gününe kısa bir yükselişle başlarken gün içerisinde en yüksek 20.940,29 puanı ve en düşük 20.827,66 puanı gördü. ABD’nin en önemli gösterge endeksleri arasında yer alan Dow Jones Endeksi haftanın son işlem gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,21 artışla 20.902,98 puanda tamamladı.

ABD hisselerinin yüzde 75’ini kapsayan S&P 500 Endeksi haftanın son işlem gününe yükselişle başladı ve gün içerisinde en yüksek 2.376,86 puanı görürken en düşük 2.363,04 puanı gördü. ABD’nin geniş kapsamlı gösterge endeksi S&P 500 haftanın son işlem gününü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,33 artışla 2.372,60 puanda tamamladı.

Cuma günü New York Borsası’nda değer kazanan hisse senedi sayısı 2103’e ulaşırken 1110 hisse senedi haftanın son işlem gününde değer kaybetti ve 44 adet hisse senedinin değerinde değişme olmadı.

NASDAQ Borsası’nda ise haftanın son işlem gününde 1376 hisse senedi günü yükselişle tamamlarken 1117 hisse senedi gün sonunda değer kaybetti ve 127 adet hisse senedinin değeri gün sonunda sabit kaldı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.