Ana SayfaEkonomiKredi Musluğu Açıldı

Kredi Musluğu Açıldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son zamanlarda KOBİ’lerin canlılığını korumak ve kur dalgasından korumak için gerçekleştirilen çalışmaların en büyüklerinden olan ve esnafı heyecana sokan proje ile ilgili adımla atılıyor. Hükümetin küçük işletmeler için hayata geçirmeyi planladığı 250 milyar liralık devlet garantili kredinin önündeki engeller kaldırılıyor. Resmî Gazete’ de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı sonrasında Kredi Garanti Fonu tarafından sağlanan kefaletlerin bakiye tutarı 250 milyar lirayı aşmayacak şekilde düzenlenecek. Hazine’den Fon’a 25 milyar liralık para aktarımı gerçekleştirilecek. Kredi Garanti Fonu verdiği kefaletlerin karşılığından yararlanıcılardan her bir kefalet kullanımı bedeli olarak bir defaya mahsus olmak kaydı ile 0,03 oranında komisyon tahsil edebilecek. İşletme kredilerinde vade 6 ay, anapara ödemesiz dönemi ise en az 1 yıl olabilecek en fazla ise 5 yıl olacak.

İhracatçıya Büyük Kolaylık

Yeni düzenleme ile Eximbank ile birlikte diğer bankalar tarafından da ihracatçıya yüzde 100’e kadar kefalet sağlanabilecek. Bununla birlikte hazine istediği taktirde işletmenin hesabındaki para 5 milyon liranın altına düştüğü taktirde işletme hesabına hesap bakiyesi 50 milyon liraya kadar destek hesabı aracılığı ile aktarım gerçekleştirebilecek.

En Yüksek Vade 10 Yıl

Resmî Gazete’de yayımlanan karar sonrasında yatırım kredilerinde vade en az 6 ay, anapara ödemesiz dönem en fazla 3 yıl olarak belirlenirken en fazla ise 10 yıl kotası koyuldu. Sağlanan kefalet tutarındaki sınırı belirlemek için, KOBİ’lerde kredi tarihindeki anapara bakiyesi ve temerrüt faizi hariç olmak üzere faiz, kâr payının kira ödemelerinin toplamının yüzde 90’ını geçmeyecek şekilde olmasına karar verildi. KOBİ’ler için kefalet limiti 12 milyon TL, KOBİ tanımı dışında kalanlar için ise 200 milyon TL olarak Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenecek

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.