Ana SayfaEkonomiGurbetçiden Ekonomiye 6 Milyar Dolar

Gurbetçiden Ekonomiye 6 Milyar Dolar

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz yılın turizm geliri hakkında açıklamalarda bulunan Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) raporuna göre geçen yıl ülkede yaşanan tüm olumsuz olaylara rağmen Türkiye’ye yurt dışından 31 milyon 365 bin 330 kişi (bu rakama Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis kapılandan giriş yapan Suriyeli mülteci sayıları dahil değil) giriş yaptı. AKTOB’un raporuna göre Türkiye’ye giriş yapan 31 milyon 365 bin 330 kişilik turist kafilesinin 6 milyon 99 bin 924’ünü yurt dışında yaşayan ve Türkiye’ye tatil amaçlı gelen Türk vatandaşları oluşturdu.

Gurbetçi Sayısı Arttı

Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre 2015 yılında ülkeye gelen gurbetçi vatandaşlar ile 2016 yılında gelenler arasında bir kıyaslama yapıldığında bir artış olduğu görülüyor. 2015 yılında ülkeye gelen gurbetçi sayısı 6 milyon 25 bin 370 kişi iken 2016 yılında bu rakam 74 bin 554 kişilik bir artış gösterdi.

Gurbetçiden 6 Milyar Dolar

Geçen yıl yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen 22,1 milyar dolarlık turizm geliri elde edildiğini belirten yetkililer, bu rakamın 16,1 milyar dolarının yabancı turistlerden elde edilirken 6 milyar dolarının da yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından geldiğini söylüyor. Ülkeye gelen toplam turistlerin kişi başı ortalaması harcaması ise 705 dolar olarak hesaplandı.

Gurbetçi Daha Çok Harcadı

Yetkililerin verdiği bilgiye göre 2016 yılında Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turistin kişi başı harcaması 633 doları bulurken gurbetçilerin kişi başı harcaması ise 978 dolar olarak açıklandı. Veriler 2015 yılı ile kıyaslandığında gurbetçilerin kişi başı harcamasının da yükseldiği bilgisi elde ediliyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.