Ana SayfaEkonomiPalandöken: Ette KDV Oranı Düşmeli

Palandöken: Ette KDV Oranı Düşmeli

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Piyasaların hareketlenmesi için farklı alanlarda yapılan teşviklerin gıda alanında da yapılması gerektiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasynu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, KDV’de yapılacak indirimin piyasa hareketlerinde etkili olacağını, vatandaşların da bu konuda memnuniyetinin artacağını söyledi. Perakende et satışında KDV oranının yüzde 8 olduğunu ve bu oranın yüzde 1’e düşürülmesi gerektiğini savunan Palandöken, et fiyatlarındaki aşırı artışın bu şekilde önüne geçilebileceğini, daha önce bu konuda olumlu sonuçlar alınmış çalışmaların olduğunu aynı uygulamanın et fiyatları yanında süt ve süt ürünleri ile yumurta fiyatlarında da olması gerektiğini söyledi.

Ekonomiye Katkı Sağlar

Toptan et satışlarında KDV oranının yüzde 1 olduğunu belirten Palandöken, bu konuda gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini, bu uygulamanın  ile hem vatandaşlar hem de esnaf için çok olumlu sonuçlar doğuracağını, yapılan bu KDV indiriminin kasapların et satış miktarında da artış oluşmasını sağlayacağını söyledi.

Yüzde 8 Yüksek

Perakende et satışında KDV oranının yüzde 8 olmasının yüksek bir rakam olduğunu ve bunun hem ekonomiye hem de tüketicinin tercihlerine olumsuz olarak yansıdığını belirten Palandöken, KDV’nin yüzde 1 olmasının en doğru karar olacağını savudu. Vatandaşın geliri ve satın alma gücünün göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizen Palandöken, KDV oranında düzenlemenin artık kaçınılmaz bir son olduğunu ve en kısa sürede çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

Perakende Satış Yüzde 40

Çocukların gelişimi için et, süt ve yumurtanın öneminin farkına varılması gerektiğini belirten Palandöken, yapılan indirimin bütçe kaynaklarını çok fazla etkilemeyeceğini eğer KDV oranı yüzde 1’e inerse et fiyatlarında 3 – 4 lira gibi bir düşüş yaşanacağını belirtti. Türkiye’de peraket et satış oranının yüzde 40 civarı olduğunu söyleyen Palandöken, yapılan çalışma ile bu alanda bir hareketlilik yaşanacağını hatırlattı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.