Ana SayfaEkonomiOtomotiv Sektörü Şubatta 138 Bin Araç Üretti

Otomotiv Sektörü Şubatta 138 Bin Araç Üretti

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Otomotiv Üretimi Yüzde 15’lik Artış Kaydetti

Otomotiv sektörüne ilişkin değerlendirme yapan Otomotiv Sanayii Derneği, sektörün toplam üretiminin yüzde 15’lik oranda arttığını açıkladı. 2016 Şubatına göre otomobil üretim miktarı ise yüzde 34’lük oranda yükseldi.

2017 yılının Şubat ayında otomotiv sektörünün toplam üretimdeki adet sayısı 138 bini buldu. Otomobil üretimi ise aynı dönemde toplam 97 bin adetlik seviyede hayata geçti. Sektör üretim miktarını arttırırken, ihracatını da arttırdı. İhracat adet baz alındığında artış yüzde 18 oldu. Otomobil ihracatındaki durum ise yüzde 36’ya kadar yükseldi. 2017 Şubatında toplam ihracat 82 bin adetle rekora koştu. Otomotiv Sanayii Derneği tarafından paylaşılan bu rapor, sektörel gelişmeleri yansıttı.

Otomotiv Sanayii Derneği açıklamasında Şubattaki pazar payı bilgilerini de paylaştı. Buna göre sektör söz konusu dönemde pazarda yüzde 11’lik bir daralma yaşadı. 48 bin adet düzeyinde hayata geçen toplam pazar payının, otomobile ait olan miktarı 34 bin adette kaldı. Otomobil pazarındaki küçülmenin yüzde 15 oranında olduğu kaydedildi.

Dernek tarafından hazırlanan raporda 2017 yılı ocak ve şubat dönemlerinde üretim miktarı yüzde 13’lük artışa ev sahipliği yaptı. Yine aynı dönemde hafif ticari araç üretimi yüzde 16’lık azalış yaşadı. Ağır ticari araç üretimi ise Ocak ve Şubat ayında yüzde elliye yakın oranda arttı. Bu artışın ise baz kaynaklı olduğu ifade edildi.

2017 Ocak ve Şubat ayları döneminde, 2016’nın aynı dönemine oranla yüzde 31’lik artışın kaydedildiği görüldü. Aynı dönemler söz konusu iken otomobil ihracatının yüzde 60 oranında yükseldiği gözlemlendi. Ocak ve Şubattaki toplam ihracat 216 bin adet oldu. Aynı dönemdeki otomobil ihracat miktarı 158 bin adetle dönemi kapattı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.