Ana SayfaEkonomiGastronomi Turizm Gelirini Uçurabilir

Gastronomi Turizm Gelirini Uçurabilir

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Geçtiğimiz yıl ülke genelinde ekonomik ve sosyal anlamda zorlu bir sürecin yaşandığını ancak buna rağmen önemli bir turizm geliri yaşandğını belirten Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Demirer, 2000 yılından beri sistemik olarak turizmden elde edilen gelirin arttığını ancak son 1 – 2 yıl da ülkeler arası gerilimlerin de etkisi ile düşüş yaşandığını, turizm gelirinin gastronomi ile daha da artabileceğini ve ciddi gelirlerin elde edilebileceğini söyledi. Türkiye’de yeme içme noktalarının sayısının her geçen gün arttığını şuan için 120 bin civarı bir mekan ile ev dışı tüketim ile ekonomiye 20 milyar dolar katkı sağlandığını belirten Demirer, ülkeye gelen turistler vesilesi ile bu rakamın daha da yükseğe çıkabileceğini söyledi.

Turizm Geliri Gastronomi İle Artar

Ülke genelinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında turizmde ciddi hedefler koyulduğunu ifade eden Demirer, 2023 yılı için belirlenen turizm hedeflerine göre 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelir hedeflendiğini, turist başına elde edilen gelirin 700 – 750 dolar civarında olduğunu bu rakamın gastronomi geliri ile birlikte 1000 – 1500 dolar seviyesine çıkabiliceğini, Türkiye mutfağının turistler için çok cazip olduğunu, bu şekilde turizm gelirinde artış yaşanabiliceğini söyledi.

Ülkenin Her Bölgesi Cazip

Ülke olarak bütün bölgelerin mutfaklarının çok farklı olduğunu ve her bölgenin yöresel lezzetlerinin çok güzel olduğunu söyleyen Demirer, Gaziantep’ in UNESCO tarafından Dünyanın 8. Mutfağı seçildiğini hatırlatırken, bu fırsatı değerlendirmenin ülke ekonomisine büyük katısı olurken ülkenin dış ticaret açığının kapanmasına da büyük etki sağlayacağını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.