Ana SayfaEkonomiTurkcell Tedarikçi Firmayla “TL” Anlaşması İmzaladı

Turkcell Tedarikçi Firmayla “TL” Anlaşması İmzaladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Turkcell İlk TL Anlaşmasını Huawei İle Yaptı

Turkcell tedarikçileriyle Türk lirası üzerinden işlem yapmaya hazırlanıyor. Şirketin en önemli tedarikçisi Huawei ile anlaşma imzalayan Turkcell, bundan sonraki işlemlerde TL bazında hesaplama yapacak.

İki şirketin anlaşmayı imzalaması ardından Turkcell açıklama yaptı. Satın alma işlemlerinde ve yatırımlarında Türk Lirası ile işlem yapılacağını bildiren açıklamada, bu kapsamda ilk anlaşmanın tedarikçi şirket Huawei ile yapıldığı belirtildi.

Şirketin açıklamasında Turkcell’in finans sorumlusu müdür yardımcısının görüşleri de yer aldı. Müdürü Yardımcısı Bülent Aksu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın lira çağrısını anımsatarak, şirketin üzerine düşen görevi yerine getirerek işlemlerde TL bazında hesaplamanın yapılacağını belirtti. Bu kapsamda şirketin sektöre öncü olacağı da Aksu’nun ifadeleri arasında yer aldı.

Bülent Aksu Turkcell’in, döviz üzerinden yaptığı tüm yatırım giderlerini, kira sözleşmelerini ve tedarikçi firmalarla olan anlaşmalarını Lira şeklinde değiştirmek için çalışma halinde olduklarını belirtti. Bu kapsamda şirketlerle irtibata geçtiklerini söyleyen Aksu, “Tüm işlemler dahil olmak üzere iş ortaklarımızla yaptığımız anlaşmalarının para cinsini TL’ye çevirmek için girişimlerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu. Bu kapsamda yürütülen çalışmalarda Huawei ile anlaştıklarını söyleyen Aksu, “Söz konusu firma ile tüm ticari işlemler artık lira olarak yapılacak” dedi.

Bülent Aksu, “Bu gelişme özel sektör anlamında bir ilk olarak kayda geçti. Ülkemizin gelişim ve ilerlemesine Turkcell olarak katkı sağlamayı sürdüreceğiz. Sektörde bir ilki hayata geçirmenin ayrı gururunu yaşıyoruz. Sektöre örnek olacağımızı düşünüyor ve diğer şirketlerinde bu noktada girişim yapacaklarını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu kararı almalarında TCMB’nın para birimi konusunda attığı adımların büyük katkısı olduğunu da belirten Aksu, Çin Merkez Bankası ile yapılan anlaşmanın önemine değindi. İki merkez bankasının aldığı kararların sektöre yön verdiğinin de altını çizdi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.