Ana SayfaEkonomiUkrayna İle İmzalar Atılıyor

Ukrayna İle İmzalar Atılıyor

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye hakkında önemli açıklamalarda bulunan Ukrayna Başbakanı Vladimir Groysman, iki ülke arasındaki ilişkilerin bundan sonraki süreçte daha iyi olması için çaba gösterileceğini, ülkeler arasındaki pasaportsuz gerçekleşecek seyahatlerin büyük kolaylık sağlayacağını bu konu ile ilgili imzaların Türkiye ziyareti sırasında atılacağını söyledi. Ukraynalıların Türkiye’nin turizm imkanları hakkında bilgili olduğunu ve bu fırsatları değerlendirmek istediklerini belirten Groysman, iki ülke arasında ilişkilerin stratejik düzeyde olduğunu dostane ilişkilerin devam etmesi için her iki tarafından elinden geleni yaptığını, ekonomik ve beşerî alanda ilişkilerin gelişmesinin çok büyük artılar sağlayacağını söyledi.

Ticaret Hacmi

İki ülke arasındaki ticaret hacmi hakkında da bilgi veren Groysman, geçtiğimiz yıl yaklaşık olarak 3,5 milyar dolar seviyesinde ticaret hacmi gerçekleştiğini, bu rakamın ilerleyen zamanlarda iki ülkenin ilişkisinin daha iyi olacağının işaretçisi olduğunu söyledi. Türkiye ziyaretinde heyetinde ticaretten sorumlu hükümet yetkililerinin de olacağını belirten Groysman, ziyareti esnasında kimlik ile ziyaretin yanı sıra ticari ilişkiler için de nelerin yapılabileceği konusunun gündem olacağını söyledi.

Pasaportsuz Seyahat

Ukrayna’dan Türkiye’ye gelen turist sayısının 1 milyonun üzerinde olduğunu belirten Groysman, Türkiye’den Ukrayna’ya gelen turist sayısında da yüzde 28 oranında artış yaşandığını turizmde ikili ilişkilerin çok önemli olduğunu, bu fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ziyareti esnasında pasaportsuz seyahat imkanını sağlayan anlaşmanın imzalanacağını belirten Groysman, bu uygulamanın turizm imkanlarından faydalanmak için çok önemli olduğunu bu anlama kapsamında çok yönlü hava trafiği için karşılıklı uçak seferlerinin artırılması gerektiğini söyledi. Engellerin kaldırılması ile her ülkenin de zengin turistik imkanlarının vatandaşlara cazip geleceğini belirten Groysman, bundan sonraki turizm sürecinin daha hareketli geçeceğini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.