Ana SayfaEkonomiYabancılara “Turkuaz Kart” İmkanı!

Yabancılara “Turkuaz Kart” İmkanı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

“Turkuaz Kart” Yönetmeliği Resmi Gazetede Yayımlandı

Çalışma Bakanlığı tarafından düzenlenen yönetmelikte bu karta sahip olacaklara verilen haklar, hakların kullanımı konularında esas ve usuller yeniden düzenlendi.

Turkuaz Kart yönetmeliğine yapılan düzenleme sonrasında yabancılar Türkiye’de birçok hakka sahip oldu. Buna göre yabancılar Türkiye’de süre sınırlama olmadan ikamet hakkı kazandı. Kart sahibi yanında yakınları da ikamet hakkına sahip oldu. Yönetmelikte kart sahibinin nitelikli iş gücüne sahip olması gerektiği kaydedildi. Türkiye’ye yatırım yapacaklarında yaralanabileceği bu kartta yatırımın ve yatırımcının ihracat düzeyi göz önüne alınacak. Göz önünde bulundurulacak diğer bir nokta ise yatırımcının istihdama sağlayacağı katkı oldu. Düzenlemede bilimsel araştırma yapan kişilerde yer aldı. Bu konuda ülke menfaatleri ön planda tutuldu. Hem bilimsel hem de teknolojik gelişmelere katkı sağlayan kişilerin Turkuaz Kart uygulamasından yararlanabileceği görüldü. Yönetmelikte yer alan diğer alan ise sporcu ve sanatçıları ilgilendiriyor. Uluslar arası başarısı bulunun kişilerde düzenleme imkanlarından faydalanabilecek.

Turkuaz Kart başvurunda bulunmak isteyenler Türkiye’de iseler direk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bünyesindeki ilgili bölüme başvuru yapacak. Yurt dışında olanlar ise, vatandaşı oldukları ülkenin Türk Konsolosluklarına başvuru yapabilecek. Bu başvurularda ilgili bakanlığa iletilecek. Yurt içindeki başvuruların Yabancı Başvuru, Değerlendirme ve İzleme Sistemi aracılıyla alınacağı da Resmi Gazetede yer alan bilgiler arasında yerini aldı.

Yasal sınırlar dahilinde ülkede bulunan yabancılar kimlik numaralarını kullanarak, sistemden başvuru yapma şansına sahip olacak. Türkiye’den veya yurt dışından yapılan başvurularda yetkisi bulunan kurum söz konusu kişi adına işlemleri yapabilecek. Başvurunun tamamlanabilmesi için açıklanan belgelerin eksiksiz olması gerekiyor.

Turkuaz Kart sahibinin yakınları için, gerekli belgelerin tamamlanması için kişilere 90 günlük süre verildi. Vize muafiyet süresi dahilinde bu kişiler başvurularını 90 gün içerisinde ilgili Bakanlık bünyesine yapacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.