Ana SayfaEkonomi2017 KPSS Başlamadan Adaylar Ter Dökmeye Başladı

2017 KPSS Başlamadan Adaylar Ter Dökmeye Başladı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KPSS Ücreti Yüzde 120 Zamlandı

2017 yılı KPSS ücreti, 2016 yılına göre yüzde 120 oranında zamlandı. Sınavda bütün oturumlara girecek bir aday sınav ücreti olarak 480 TL ödeyecek.

2017 yılında yapılacak olan KPSS’na giriş ücreti adayları şok etti. Sınavda tüm oturumlara girmek isteyen bir aday toplamda 480 liralık sınav giriş ücreti ödeyecek. Bu rakam 2016 yılının ücretinden yüzde 120 oranında fazla olarak kayda geçti. Adaylar bu zamma tepki vermekte gecikmedi. Bazı adaylar sınava girmeyeceğini söylerken bazıları ise “KPSS için kredi mi çekelim” dedi.

220 LİRADANI 480 LİRAYA YÜKSELDİ

Memur adaylarının beklediği 2017 KPSS için geri sayım başladı. Bir milyondan fazla adayın ter dökeceği sınavın başvuru ücreti adayları kızdırdı. Geçtiğimiz yıl 220 lira olan tüm oturum sınav ücreti, bu yıl 480 lira gibi ciddi bir seviyeye yükseltildi. Bu rakam yüzde 118,18 oranında hayata geçti.

Adayların tepkileri ardından ÖSYM açıklama yaptı. 2017 KPSS’nin başvuru tarihinden önce ücretin yeniden değerlendirileceğini açıklayan ÖSYM değerlendirmeyi Yönetim Kurulu’nun yapacağını ifade etti. Değerlendirmenin başvuru süreci başlamadan yapılacağını ve adaylara duyurulacağını belirten ÖSYM, “27 Mart tarihi öncesinde bilgilendirme yapılacak” dedi.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya rağmen adaylar, imza kampanyası başlattı. Sınav ücretinin bu kadar fazla zamlanmasına tepki veren adaylar sadece bir günde on binden fazla imza attı.

Bazı adaylar tepkilerini ifade ederken asgari ücrete işaret etti. “Asgari ücret bin 400 lira. Kazancı olamayan üniversite mezunu sınava girmesin mi” dedi. Bazı adaylar ise çareyi kredi çekmekte bulduklarını açıkladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.