Ana SayfaEkonomiBu Balın Kilosu 5 bin Avro

Bu Balın Kilosu 5 bin Avro

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Antalya’da açılan yöresel ürünler pazarında bulunan mağaradan çıkarılan balın kilogram fiyatı duyanları şaşkınlığa uğratıyor. Artvin’in Sarıçayır Yaylasında mağaradan çıkarılan ve dünyada nadir görülen bal çeşitlerinden olan Peri balı yüksek satış fiyatının yanı sıra yapılan analizler sonucu taşıdığı vitamin ve mineraller dolayısı ile de oldukça ilgi çekiyor. Kilogram bazındaki satışların krallara yapıldığını söyleyen bal üreticileri sadece parasal düşünmediklerinin altını çiziyor ve şifalı olan bu baldan özellikle kanser gibi bir hastalıkla mücadele eden insanların faydalanmasını istedikleri için gramaj olarak paketleyip sattıklarını söylüyorlar.

Pazar’ın İlgi Çeken Ürünü

Yöresel ürünler pazarında pek çok kişinin dikkatini peri balının çektiğini belirten Artvinli bal üreticisi, balın fiyatı ile gündeme gelse de şifalı olmasının ok önemli olduğunu dünyada ender bulunan bir bal türü olduğunu söylüyor.

Tesadüfen Bulundu

Yaklaşık olarak 8 yıl önce Sarıçayır Yaylasında bulunan bir mağaradan tesadüf eseri olarak rastladıklarını söyleyen üretici, endemik bitki çeşitliliği nedeni ile ender bulunan balların üretildiği bölgede mağaradan çıkarılan bu balın çok değerli olduğunu içeriğindeki mineraller dolayısı ile yüksek fiyatlara alıcı bulunduğunu söyledi.

1800 Metreden Çıkarılıyor

Profesyonel dağcıların yardımı ile 1800 metrelik mağaradan çıkarılan balın ilk etapta 18 olduğunu, ancak 3 senede bir halat yardımı ile inilen mağaradan 3 ila 5 kilogram arası bal alındığını söyleyen üretici, çıkarılan baldan alınan numunelerin analiz için Fransa’daki bir laboratuvara gönderildiğini ve kovan olmadan kayalara bağlı oluşan bu balın içeriğindeki farklı mineraller dolayısı ile çok değerli olduğunu söyledi.

Hastalıkla Mücadelede Etkili

Ülkemizde balın kilogram fiyatı için 5 bin avro belirlendiğini söyleyen üretici, balın 2009 yılındaki Fransa bal borsasında kilogram fiyatının 45 bin avro olduğunu, kilogram bazında Katar Emir’inin tüm balı istediğini ancak, şifalı bir ürün olduğu için herkesin faydalanabilmesi için hasta insanlara ulaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.