Ana SayfaEkonomiSkandal Kararın Adresi Hollandalı Tur Operatörü Oldu!

Skandal Kararın Adresi Hollandalı Tur Operatörü Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Go Explore Adlı Tur Operatörü, THY Uçaklarını Kullanmama Kararı Aldı

THY ‘Go Explore’ firmasıyla işbirliği içerisindeydi. Hollanda medyasında çıkan bir habere göre ‘Go Explore’ Türk Hava Yolları ile yaptığı iş birliğini sonlandırdı. Söz konusu tur operatörü Güney Afrika bölgesine yönelik uçuşlarda Türk Hava Yolları’nın uçaklarının kullanılmayacağını açıkladı.

Hollandalı tur operatörünün aldı bu kararda Hollanda’nın Türkiye’ye yönelik uyguladığı yaptırımlar etkili oldu. Türk Hava Yolları’nı boykot etmeye hazırlanan tur şirketi kararı Hollanda basınında yer aldı.

Geçen hafta içerisinde Hollanda’ya ziyaret için giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ülkeye inişine izin verilmemişti. Ülkeni Dışişleri Bakanı tarafından iptal edilen izin Türkiye cephesinde büyük tepki almıştı.

Hemen bu çirkin davranışın ardından bir engelde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına yönelik olmuştu. Bakan Fatma Betül Sayan Kaya’nın konvoyunun ilerlemesine izin vermeyen Hollanda, gerilimin yükselmesine neden olmuştu.

Tüm bu yaşananlar ardından Türkiye’de gerek siyasiler gerek iş dünyası duruma sert şekilde tepki verdi. İki ülke arasında gerilim devam ederken, vatandaşlarda tepkiye dahil oldu. Hollanda malı markaları almamak için sosyal medyada bir araya gelen vatandaşlar, ülkenin markalarını deşifre ederek boykota başlamıştı.

Hollanda’nın Türk Bakanlara yönelik yaptığı çirkin davranışlara iş dünyanın tepkisi de gecikmedi. İş dünyasının öncü kuruluşları konuyla ilgili açıklamalar yaparak, Hollanda’yı kınamıştı.

Hollanda’nın Türk Bakanlara yönelik yaptırımlarına bu gün bir tepki kırmızı et üreticileri birliğinden geldi. Hollanda ırkı büyükbaş hayvanları istemediklerini bildiren Birlik, üreticilerle beraber aldıkları karar doğrultusunda; söz konusu ırkı Hollanda’ya göndermek için ilk parti hayvanı yola çıkardıklarını açıkladı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.