Ana SayfaEkonomiTÜİK Açıkladı! En Çok Yaşlı Sinop’ta

TÜİK Açıkladı! En Çok Yaşlı Sinop’ta

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Türkiye’nin Yaşlı İstatistikleri Açıklandı

TÜİK yaşlı istatistiklerini açıkladı. TÜİK’in hazırladığı rapora göre ülkemizde 65 yaş ve üzerinde 6 milyon 651 bin 503 kişi olduğu ifade edildi. Yaşlı nüfus oranı en fazla Sinop kentinde tespit edildi.

Türkiye’deki yaşlı rakamlarını içeren rapora göre, yaşlı nüfus geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 8,3 oranında arttı. Söz konusu nüfusun yüzde 43,9’luk oranını erkekler kalan bölümünü ise kadınlar teşkil etti.

TÜİK hazırladığı çalışmada 64 ile 74 yaş aralığındaki kişilerin toplamın yüzde 61 buçuk oranında olduğunu kaydetti. 85 yaş ve üstü nüfus sayısı ise yüzde 8,2’lik seviyede oldu.

Geçtiğimiz sene toplam dünya nüfusunun yüzde 8,7’lik bölümü söz konusu yaş aralığında idi. En fazla yaşlı nüfusu barındıran ülkeler ise Monako, Japonya ve Almanya olarak kaydedildi. Dünya sıralamasında Türkiye 66. sırada yerini aldı.

Yaşlı bağımlılık oranı geçen yıl artış kaydetti. Buna göre geçen yıl bu oran yüzde 12,3 seviyesine kadar ilerledi. En kaşlı kent Sinop olarak belirlendi. Kentteki yaşlı oranı 2016 yılında yüzde 18,1’e çıktı. Sinop kentini Kastamonu ve Çankırı takip etti. En az yaşlı ise Şırnak’ta kayda geçti. Bu rakam yüzde 3,2’lik oranda gerçekleşti. Şırnak kentini Hakkâri ve Van izledi.

Bir asırlık ömre sahip kişiler sadece yüzde 0,1 olarak belirlendi. Buda toplam nüfusta 5232 vatandaş olarak tespit edildi. Bir asrın üzerinde yaşayan en fazla kişi sayısı İstanbul’da görüldü. İstanbul’da 100 yaşın üzerinde 680 kişi yaşıyor denildi. Bu çerçevede İstanbul kentini Şanlıurfa ve başkent izledi.

Yaşlı nüfusun eğitim durumları da araştırıldı. 2015 senesinde ilkokul mezunu yaşlılar toplamın yüzde 43’lük bölümünü oluşturdu. Ortaöğretim mezunu yaşlı oranı ise yüzde 5,2’lik oranı kapsadı. Lise mezunu yaşlılar ise 5,6 seviyesinde olurken, üniversite mezunu yaşlı miktarı yüzde 5,4’lük oranda kendini gösterdi.

Araştırmada yaşlı nüfus içerisinde yer alanların yüzde 1,1’lik oranının hiç evlenmediği görüldü. Nüfusun yüzde 83,3’lük bölümünün evli olduğu tespit edildi. Yaşlı nüfusun yüzde 2,9’u ise eşinden boşanmayı tercih etti. Evlilerden yüzde 12,7’lik bölümünse eşinin vefat ettiği raporda yer aldı. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.