Ana SayfaEkonomiÇin Savaş İstemiyor!

Çin Savaş İstemiyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

ABD yeni başkanı Donald Trump sonrası hareketi günler yaşayan Çin ve ABD arasındaki ticari ilişkilerde yaşanan durgunluk Çin yetkililerini açıklamaya yapmaya yönlendirdi. Trump’ın başkanlığı sonrası ani çıkışlar yapması Çin’e dair bazı yaptırım uygulatmaya başlaması ve Çinli teknoloji devi AliBaba’ya dair uygulamaları sonrası iki ülke arasında ticari ilişkiler oldukça gerilim içerisinde ilerlemeye başlamıştı. Bu sürecin yumuşamasını isteyen Çinli yetkililer konu hakkında adım attı. ABD ile bir ticaret savaşı içerisinde olmak istemediklerini belirten Çin Başbakanı Li Keqiang, Pekin yönetiminin bu konuda iyi niyetli olduğunu gergin ticari ilişkilerin her iki ülke için de ticari bir zarara neden olacağını söyledi.

İlişkiler İlerleme Kaydetti

Yaptığı basın toplantısında açıklamada bulunan Başbakan Li, ABD’ye kimin başkan seçildiğine bakılmaksızın zaman zaman dalgalı dönemler yaşansa da iki ülke arasındaki ilişkilerin hep ilerleme kaydettiğini, bu konuda Çin’in iyi niyetini koruyarak hareket ettiğini söyledi.

Savaş İki Tarafa Da Zarar

Washington ve Pekin’in bazı alanlardaki küresel ve bölgesel gelişmeleri farklı yorumladığını ve tarafların bu farklılıkları yönetecek iradesi olduğunu belirten Li, ticaret savaşının bir adalet sağlamayacağını aksine her iki ülkenin de zarar görmesini sağlayacağını, uluslararası finans ve ticaret sisteminin istikrarına zarar vereceğinin altını çizdi.

Çözüm Bulunabilir

Tarafların problem çözmek için bir araya gelmesi gerektiğini savunan Li, farklı yöntemler ve farklılıkların konuşularak ortak bir alanda birleşebileceğini söyledi. ABD ve Çin ilişkilerinin Tek Çin Politikası temeli üzerine kurulu olduğunu hatırlatan Li, Trump’ın ilk başkan olduğu dönemde yapılan telefon görüşmesi ile Beyaz Saray’ın yeni dönemde de söz konusu politikaya bağlı kalacağı sözünü verdiği hatırlattı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.