Ana SayfaGündemEv Almak İsteyenlere Müjde! Paranız Cebinizde Kalacak!

Ev Almak İsteyenlere Müjde! Paranız Cebinizde Kalacak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Faizlerin düşürülmesi, vergi indirimleri ve maliyetlerin düşürülmesi ile birlikte ev alacakların eskisine göre daha az para ödeyecekleri ortaya çıktı. 

Emlak piyasasını harekete geçirmek için bu konu hakkında yeni çalışmalar yapılmıştı. Bu süreç içerisinde faizlerin düşürülmesine karar verilmiş ve bankalarla yapılan görüşmeler sonrasında faiz oranları belirli oranlarda düşürülmüştü. Ardından emlak sektörüne katkı sağlayacak pek çok maliyetin düşürüldüğü açıklanmıştı. İnşaat sektöründe son dönemlerde yaşanan süreçler göz önünde bulundurulduğu zaman ekonomiye sağlamış olduğu katkıların göz ardı edilemeyeceği ifade edildi. 

Özellikle bir dönem ekonomide yaşanan durgunluk piyasaları da olumsuz anlamda etkilediği için bu konuda hükümet kolları sıvayarak yeni bir düzenleme getirmeyi mecbur kılmıştı. Hem ev alımını teşvik etmek hem de müteahhitlerin omuzlarında duran fazla yükü almak için bazı önlemler alındı. Bankalar tarafından verilen emlak konut faizleri düşürüldüğü gibi ödeme süreçleri de uzatıldı. Kolay ödeme imkanları sayesinde pek çok kişinin ev sahibi olmaya başladığı belirlendi. Faizlerin hala geçerli olması sürecin uzatıldığını gösteriyor. Sadece bankalar değil bu durumu değerlendirmek isteyen inşaat firmaları da harekete geçerek konut satışlarını herkes için gerçekleştirmeye başladı. 

Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar sonrasında tapu harçları yüzde 25 oranında düşürüldü. Damga vergilerinin de sıfırlanmasının ardından emlak alımı sırasında ödenen mali yüklerin birçoğundan kurtulunduğu belirlendi. Örnekle açıklamak gerekirse 500 bin liralık bir ev almak isteyen vatandaşlar tüm mali yüklerle birlikte indirimlerin sağlanmasının ardından yüzde 25 oranında bir kar elde edecekler. Bu süreç içerisinde toplam 125.5 bin liranın ceplerinde kalacağı açıklandı.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.