Ana SayfaEkonomiErmut: 2017’de Yatırım Yağacak

Ermut: 2017’de Yatırım Yağacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Fransa’da yaptığı açıklamalar ile 2017 yılından ümitli olduğunu belirten Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, gayrimenkul sektöründe geçmiş dönemlere göre büyük değişiklik yaşandığını, eskiden öncelikli sektörler arasında görülmediğini, birim olarak kendilerinden katma değerli ve sıfırdan yatırım getirmelerinin beklendiğini ancak gayrimenkul sektörünün artık bu işlerde önemli bir parça haline geldiğini söyledi. Türkiye’nin son dönemlerde gayrimenkul konusunda ciddi yatırımları üzerine çekmeye başladığını belirten Ermut, global düzeydeki gayrimenkul yatırımlarının artık önemli bir gündem maddesi haline geldiğini bu gelişmelerin çok sevindirici olduğunu söyledi.

Yatırım Ortamında İyileşme

Türkiye’deki gayrimenkul sektörü hakkında açıklamalarda bulunan Ermut, 2002 yılına kadar ülke genelinde sadece 15 milyar dolar doğrudan yatırım alındığını, ancak 2002 yılından günümüze kadar geçen süreçte ise bu rakamın çok büyük artışlar göstererek 187 milyar dolara çıktığını, özellikle 2003 yılından itibaren hayata geçen reform programı kapsamındaki pek çok adımın ülkenin yatırım ortamında iyileşme göstermesini sağladığını ve yatırımcılarda farkındalık oluşturduğunu söyledi.

Yükseliş Devam Etti

Yapılan yenilikler ile gayrimenkul sektöründeki yatırımların yükselişe geçtiğini ve ivmesini koruduğunu belirten Ermut, doğrudan yatırımlarda zirvenin 22 milyar dolar ile 2007 yılında görüldüğünü, global yatırımlardan en fazla payın ise yüzde 1,36 oranı ve 18,3 milyar dolar ile 2006 yılında görüldüğünü sözlerine ekledi.

2017’de Yatırım Artar

2016 yılının zorlu geçtiğini ancak Türkiye’nin çok büyük bir sınavın altından başarı ile kalktığını söyleyen Ermut, zor zamanların artık geçmişte kaldığını, 2017 yılının çok pozitif geçeceğini geçen yıla oranla daha fazla doğrudan yatırım beklediklerini, 2015 yılındaki ortalamaları yakalamayı hedeflediklerini söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.