Ana SayfaEkonomiKenya'da Naylon Poşete Yasak!

Kenya’da Naylon Poşete Yasak!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017 Eylülünde Yasak Başlayacak

Kenya naylon poşet kullanımının önüne geçmek için hem üretimini hem de ithal edilmesini aldığı kararla yasakladığı duyurdu.

Naylon poşet kullanımı hakkında alınan karar Kenya resmi gazetesinde yayımlandı. Alınan bu kararın 2017 yılının eylülünden itibaren uygulanmaya başlanacağı kaydedildi. Resmi gazetedeki karara göre söz konusu poşetlerin üretimi ve ithal edilmesi yanı sıra kullanımı da yasaklara dahil edildi.

Birleşmiş Milletler Çevre Programı İcra Direktörü Kenya’da alınan bu kararın resmi gazetede yayımlanması ardından açıklama yaptı. Erik Solheim açıklamasında, Kenya’yı olağan üstü güzelliklere sahip bir yer olarak nitelendirdi. Kenya’nın bu kararının çirkin lekeyi gidermek için bir başlangıç olduğuna işaret eden açıklamada, kararın emin atılmış bir adım olduğu ifade edildi.

ÜRETİCİLER VE ÇALIŞANLAR ETKİLENECEK

Kenya İmalatçılar Derneği kararın yayımlanması sonrasında basınla bir araya geldi. Söz konusu sektörde 176 adet üreticinin bulunduğunu açıklayan Phylis Wakiaga, sektörde çalışan kişi sayısı hakkında da konuştu. “Sektör ülkede 60 bin kadar kişiyi istihdam ediyor. Bu anlamda hem üretici hem de üretim aşamasında çalışan işçiler ne yazık ki alınan karardan olumsuz etkilenecek” dedi.

Kenya’da Eylül 2017 tarihinden sonra uygulamaya konacak yasağın, geçen yılarda da gündeme geldiğini bildiren Phylis Wakiaga, “Kenya’da bu söylenti bile milyon dolarlık yatırımın önüne geçerek, ekonomik kayba neden olmuştu” şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler Çevre Programına göreyse Kenya’da kullanılmakta olan bu poşetler sağlık üzerinde daha fazla etkiye sahip. Ülkede rastlanan hastalıkların en büyük nedeni bu naylon poşetler olarak gösterildi. Temel nedenlerin ilk sırasında yerini alan bu poşetlerin üretilmesinin ve kullanılmasının yasaklanması ise doğru alınmış bir karar olarak nitelendirildi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.