Ana SayfaEkonomiAlman Milyarder Türk Lojistik Şirketine Talip Oldu!

Alman Milyarder Türk Lojistik Şirketine Talip Oldu!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Alman Milyarderden Türkiye Yatırımı!

Dünyanın en kapsamlı lojistik şirketi olarak gösterilen Kühne-Nagel, Türkiye kararını verdi. Kühne-Nagel Türkiye’de yatırım yapacağını açıkladı.

Hollanda’nın son zamanlarda Türkiye’ye karşı takındığı çirkin tavır ardından Almanya’da Hollanda’da destek veren söylemlerde bulundu. İşte bu süreç devam ederken Alman şirket Türkiye’de yatırım yapacağını duyurdu.

Lojistik alanında faaliyet gösteren Kühne-Nagel şirketi, siyasi gerilimi takmadan Türkiye’nin ekonomik göstergelerini baz alarak Türk lojistik şirketiyle satın alma görüşmelerine başladı. Zet Farma adlı şirketle irtibat halinde olan Alman şirketi kısa bir süre içerinde Türk şirketi satın almaya hazırlanıyor. Bu kapsamda iki şirketinde resmi işlemler için harekete geçtiği öğrenildi. İstanbul’da faaliyetlerini sürdüren Zet Farma’nın tüm hisselerini almayı hedefleyen Alman şirket bu satın alma ile Türkiye pazarına kapı aralamayı amaçlıyor.  

Alınan bilgilere göre Türk lojistik şirketi Zet Farma’nın toplamda 400 kadar personeli aktif olarak hizmet veriyor. İlaç sektörünün lider markalarını bünyesinde bulunduran şirketin İstanbul kentinde toplam altı adet deposu olduğu öğrenildi.

Zet Farma’yı satın almak için harekete geçen Kühne-Nagel ise dünyanın her bir köşesinde faaliyet gösteriyor. Bu kapsamda şirketin 100 ülkede pazara hakim olduğu ifade ediliyor. Şirket bünyesinde çalışan personel sayısı ise 70 binden fazla! Şirketin bin 200 kadar da ofisi dünyaya yayılmış durumda!

Özellikle deniz taşımacılığı alanında dünyanın en büyük çaplı şirketlerinden biri olan Kühne-Nagel, sadece bu alanda faaliyet göstermiyor şirketin hava taşımacılığı ve kara taşımacılığı alanlarında da şirketleri bulunuyor. Kühne-Nagel’in en fazla hissesine sahip olan kişi ise Almanya’nın dokuzuncu zengini olarak biliniyor.  Klaus-Micheal Kühne sahip olduğu servetle dünyanın gözdesi olarak hayatına devam ediyor. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.