Ana SayfaEkonomiTÜROB: İran'dan En Az 2 Milyon Turist

TÜROB: İran’dan En Az 2 Milyon Turist

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

2017’ye İranlı Turistler Damga Vuracak!  

TÜROB 2017 yılı raporu beklentilerini açıkladı. Rapora göre bu yıl İran’dan Türkiye’ye gelecek turist sayısı 2 milyon olarak kaydedildi.

Geçtiğimiz yıl ülkeden gelen turist sayısı bir milyon 665 bin olmuştu.

TÜROB hazırladığı raporda geçen yılın rakamlarına işaret etti. uçuşlarda sorun yaşanmasına rağmen bir milyon 665 bin İranlı turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini ifade eden raporda, bu yıl beklenen turist sayısında artış yaşanacağı kaydedildi.

TÜROB TITE Tahran Turizm Fuarı başlığıyla hazırlanan raporda, siyasi ilişkilerde sorun yaşanmaması halinde 2 milyon turist hedefinin yakalanacağı belirtildi. İran’dan Türkiye’ye gelmesi beklenen turist sayısının sektör için önemine değinen rapor, “İran bu yıl sektörde en önemli ülke olabilir” dedi.

2017 yılının OcaK ayında ülkeden Türkiye’ye yapılan ziyaret miktarında yüzde 10’luk artış yaşandı. 2016 yılının aynı ayına kıyasla artış kaydeden turist sayısı yüz bin kişiyi aştı. İranlılar turistik gezilerde öncelikle Dubai ve Malezya gibi yerleri tercih ediyor. Bu bölgeler sonrasında en fazla talep gören ülke ise Türkiye olarak kayda geçti.

Rapora göre İranlılar ülkemize hem deniz tatili hem de alış veriş için geliyor. Deniz tatili için en fazla Antalya şehri ziyaret ediliyor. Bu kentin yanında İranlılar deniz tatilinde Bodrum ve Marmaris gibi merkezlere de gidiyor. Türkiye’ye alış veriş için gelen İranlıların favori kenti İstanbul olarak dikkat çekiyor.

İran gerek Türkiye’ye yakınlığı gerek ortak tarihiyle turizm sektöründe her yıl önemli bir pazar payına sahip. Açıklanan rapor bunları da göz önüne alarak şunları kaydetti. “Türkiye’nin Müslüman ülkeler arasında bulunması, İranlıların tatil için ülkemizi tercih etmesinde önemli bir etken. Bunların yanında Türk Hava Yolları ve diğer havayolu şirketlerinin ülkede yürüttükleri faaliyetler, iki ülke arasındaki turizm faaliyetlerini olumlu yönde etkiliyor.”

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.