Ana SayfaEkonomiDüşük Gelirliye GSS Desteği

Düşük Gelirliye GSS Desteği

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Zorunlu Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasına 1 Ocak 2012 tarihi itibari ile geçilmesi sonrasında yaşilkart uygulamasına son verilmiş ve ailede kişi başına düşen brüt geliri asgari ücretin üçte birinden az olanların GSS primlerinin Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığınca karşılanmasına karar verilmişti. Karar kapsamında geçtiğimiz yıl düşük gelirli olan ve 549 liradan daha az gelire sahip olanlar için bakanlık tarafından yaklaşık olarak 4 milyar liralık GSS ödemesi gerçekleştirildi. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre uygulamanın başlangıcı olan 2012 yılından 2016 yılının aralık ayına kadar olan süreçte toplam 24 milyon 820 bin 523 vatandaşın gelir testi sonuçları Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine işlendi.

549 Liradan Az Gelir

Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre SGK sistemine işlenen bilgilere göre GSS gelir testi sonuçlarında 2016 yılında brüt asgari ücretin üçte birinin altında geliri olan yani 549 liradan daha az geliri olan 656 bin 252 aile toplamda 2 milyon 310 bin 421 kişi tespit edildi ve bu kişiler için gerekli işlemler gerçekleştirildi.

Prim Desteği Ödemesi

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalara göre geçen yılın en güncel verisi olan Aralık 2016 tarihine göre toplamda 4 milyon 970 bin 990 düşük gelirli vatandaş için toplamda 322 milyon liralık prim desteği ödemesi gerçekleştirildi.

Bakanlığın verdiği bilgilere göre an süreçte anne ve babası hayatta olmayan 18 yaş altındaki 48 çocuk için yaklaşık olarak 19 bin lira ödeme yapılırken, 2022 sayılı kanun kapsamında yaşlı maaşı alan 1 milyon 173 bin 362 yaşlı vatandaş için de 232 milyon liralık GSS prim ödemesi gerçekleştirildi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.