Ana SayfaEkonomiAlman Bankasından Skandal TL Açıklaması!

Alman Bankasından Skandal TL Açıklaması!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Alman Bankası, Moody’s’e Destek Oldu

Commerzbank, Moody’s tarafından verilen Türkiye kararı ardından açıklama yaptı. Alman bankası Commerzbank TL ile ilgili skandal bir açıklamaya imza attı.

Bankanın negatif yönlü yorumunda, siyasi gelişmelere işaret edildi. türk lirasının siyasi gelişmeler doğrultusunda değer kaybettiğini ifade eden Alman bankası Commerzbank, “Türkiye’de yaşanan siyasi gelişmeler Türk Lirasının ilerlemesi önünde engel” dedi.

11 AY SONRASINDA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Alman bankası Commerzbank ve Moody’s bu açıklamaları yaparken, yılın ilk günlerinde değer kazanmaya başlayan Türk lirasının gelişimini göz önüne almadı. Ortalama bir yıldır sürekli değer kaybeden TL geçen 3 haftalık zaman diliminde dolar karşısında değer kazanmaya başladı. Türk lirası şubat ayının başı itibari ile yükselişe geçmiş, yaklaşık bir buçuk ayda yüzde 3,83 kazanç sağlayarak; gelişmekte olan ülkelerin para birimleri içerisinde iyi bir çıkış yakalamıştı.

Şubat ayının başından bu güne Rus para birimi ruble yüzde 3,44 seviyesinde değer kazandı. Aynı dönem içerisinde Brezilya para birimi real yüzde 3,16 oranında, Güney Afrika para birimi rand ise yüzde 2,73 oranında gelişim kaydetti. Meksika para birimi peso ise yüzde 1,75 oranında değer kazandı.

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti’nin yaptığı açıklamada, Türk lirasının söz konusu dönemde en iyi çıkışı yakaladığını kaydetmişti.

Piotr Matys, Türk Lirasının yeni sermaye akımlarından faydalandığını açıkladı. “Türk Lirası şubat ayında çok iyi bir performansa sahne oldu” diyen Matys, yıl içerisinde Türk Lirasının büyük değer kaybı yaşadığının da altını çizdi.

Piotr Matys, TCMB tarafından alınan kararları da değerlendirdi. Sıkı para politikasının Türk lirasında dengeyi sağladığını belirten Matys, “Türkiye’deki referandum sonrasında yabancı yatırımcı açısından ülkede olumlu gelişmeler yaşanacak” şeklinde konuştu.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.