Ana SayfaGündemKOSGEB İçin Bankalara 3. Kez Çağrı!

KOSGEB İçin Bankalara 3. Kez Çağrı!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

KOSGEB faizsiz kredi desteği için esnafın bankalarla yaşadığı sıkıntıları çözüme kavuşturmak adına KOSGEB Başkanı tarafından bankalara 3. kez uyarıda bulunuldu. 

Hükümet tarafından geçtiğimiz haftalarda Küçük ve Orta Ölçekli olan işletmelerin büyümesi ve maddi anlamda desteklenmesi için yeni düzenlemeler yapmaya karar vermişti. Bu düzenlemelerin ardından  50 bin liralık faizsiz kredi desteğinin verilmesi için başvuruları aldıktan sonra geçen yıla göre bir karşılaştırma yapıldığı zaman binlerce kişiye kredi verilmesine karar verilmişti. 

Binlerce işletmenin ve esnafın faizsiz kredi desteği alacakları için heyecanlı oldukları belirlenirken bankalara kredilerini almak için gittikleri zaman büyük bir hayal kırıklığına uğradıkları tespit edildi. Hükümet tarafından kredilerin verilmesini kolaylaştırmak için sicil affının hayata geçirildiği ifade edilmişti. Ancak bu süreç içerisinde bankaya giden işletme sahipleri ve esnaflar büyük bir şokla karşılaştılar. Küçük bahaneler ile birlikte kendilerine kredi verilemeyeceği açıklandı. Bazı kişilere geçmişte yapılan düzensiz ödemeler bahane olarak sunulurken bazı kişilere gelir durumları örnek gösterildi. Bu durumda şikayetler çığı gibi büyürken KOSGEB Başkanı tarafından durum hakkında önemli çağrılarda bulunuldu. Bankaların bu konu hakkında daha duyarlı olmaları gerektiği konusunda ifadeler kullanıldı. 

Daha öncede bankalara yapılan çağrılar gündeme gelmiş ancak bankalardan konu hakkında herhangi bir yanıt gelmemişti. Bu sefer KOSGEB Başkanı tarafından 3. kez KOBİ’lere zorluk çıkarılmaması, tam tersi olarak her türlü kolaylığın sağlanması için gerekenin yapılması yönünde yazılı bir uyarının gönderildiği açıklandı. Yapılan düzenlemeler sonrasında hükümetin elinden geleni yaptığını belirtirken artık sıranın bankalara geldiğini ve bankalarında elini taşın altına koymaları gerektiğini ifade ettiler. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.