Ana SayfaEkonomiYenilenebilir Enerjiye 1 Milyar TL Destek

Yenilenebilir Enerjiye 1 Milyar TL Destek

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarını Destekleme Mekanizması (YEKDEM) kapsamında Türkiye genelinde üretilen elektrik için ödenen destek miktarı geçen yılın aynı dönemine göre 90 milyon artarak 1 milyar 55 milyon 205 bin liraya yükseldi.

Enerji Piyasaları İşletme AŞ tarafından yayınlanan verilere göre YEKDEM çalışmaları kapsamında 2017 yılının Şubat ayında üretilen elektrik miktarı 3 milyar 301 milyon 665 bin kilovatsaate ulaştı. Böylece Şubat ayı boyunca üretilmiş olan toplam elektrik miktarının yüzde 14,7’si yenilenebilir enerji kapsamındaki santrallerden sağlanmış oldu.

YEKDEM Nedir?

Yekdem, rüzgar, güneş, jeotermal, dalga, akıntı enerjisi, biyokütleden elde edilen gaz, kanal ve nehir gibi rezervuar alanı on beş kilometrekarenin altında olan hidroelektrik santralleri gibi elektrik üretim alanlarının kurulması ve işletilmesine destek olmak amacıyla kurulmuş bir mekanizmadır.

Bu kapsamda Şubat ayı içerisinde 1 milyar 508 milyon 652 bin 78 kilovatsaat enerji rüzgar santrallerinden, 1 milyar 299 milyon 234 bin kilovatsaatlik elektrik hidroelektrik kaynaklarından üretildi. 493 milyon 779 bin kilovatsaatlik elektrik üretimi ise biyogaz, biyokütle, jeotermal ve çöp gazı gibi kaynaklardan elde edildi. Toplamda bu kaynaklardan elde edilen elektriğe 986 milyon 14 bin 436 lira ödeme yapıldı.

Ülkemizde henüz çok fazla üretim olanağı bulunmayan güneş enerjisi tesislerine ise 69 milyon 190 bin 863 lira ödeme gerçekleştirildi. Önümüzdeki günlerde güneş enerjisi tesisleri için de farklı projeler ortaya koymayı beklediklerini söyleyen Enerji Piyasaları İşletme AŞ yetkilileri YEKDEM kapsamında yapılan 1 milyar 55 milyon 205 bin liralık ödemenin ülkemiz için büyük bir adım olduğunu ve enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için büyük çaba gösterdiklerini ifade etti.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.