Ana SayfaEkonomiTarım İşçilerine Müjde! Maaşlar Yüzde 12,5 Zamlandı

Tarım İşçilerine Müjde! Maaşlar Yüzde 12,5 Zamlandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tarım İşçi Maaşına Yüzde 12,5 Zam

Yaklaşık 5 milyon tarım işçisini yakından ilgilendiren müjdeli haber geldi. Tarım işçilerinin maaşları yüzde 12,5 oranından zamlandı. Zam ardından maaşı 1859 TL olan tarım işçisinin maaşı 2030 TL’ye yükseldi. Maaşı 1718 TL olan tarım işçisinin maaşı ise 1960 TL olarak açıklandı. Tarım işçilerinin yeni maaşlarını Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik duyurdu.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği ve Koop-İş Sendikası 5 milyon kadar tarım işçisinin maaşı konusunda anlaşmaya vardı. Bu gün imzaları atılan toplu iş sözleşmesi hakkında detaylı açıklamayı Bakan Faruk Çelik yaptı. Birlik ile sendika arasında imzalanan sözleşme kapsamında tarım işçilerinin maaşlarına yüzde 12,5 oranında zam yapıldığını kaydeden Çelik, 2018 yılına kadar aradaki taban farkının giderileceğini ifade etti. Bu noktada sözleşmenin önem taşıdığını belirten Çelik, taban aylıkların yükseldiğini söyledi. Bakan Faruk Çelik söz konusu sözleşmenin kooperatife maliyetinin 62 milyon lira olduğunun da altını çizdi.

Tarım işçilerinin hak ettikleri maaşları alması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden Bakan, tarafların özverili çalışmalarında da vurgu yaptı.

Bakan Faruk Çelik, tarım kredi kooperatifleri hakkında bilgiler aktardı. Çelik, “Önceliğimiz olan şirketlerin birleşmesi noktasında bazı çalışmalar yürüttük. Bu kapsamda sekiz tane şirketin kapatılmasına karar verdik. Tarım kredinin daha etkin olması için aldığımız kararların doğru olduğunu düşünüyoruz. Attığımız adımlar maliyetler alanında kendini göstermeye başladı” dedi.

Faruk Çelik açıklamasında Tarım Kredi Kooperatifinin 12 şirketi olduğunu da kaydetti. Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından yürütülmekte olan çalışmalar kapsamında gübre satışında yüzde 35’e varan indirimlerin uygulandığını söyleyen Çelik, yem konusunda ise indirimlerin yüzde 20’i bulduğunu belirtti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.