Ana SayfaGündemGaziantep'te 500 kişiye Büyükanne Maaşı

Gaziantep’te 500 kişiye Büyükanne Maaşı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bebek bakan büyükannelere verilecek olan büyükanne maaşları için Gaziantep’te rakam 500 olarak belirlendi. 

Annelerin çalışma hayatı içerisindeki yerlerini daha sağlam temeller üzerine atmak, kadınların istihdamını artırmak ve işten çıkmaları engellemek adına hükümet tarafından çeşitli kolaylıkların sağlandığı ifade edilmişti. Bakım parası, süt parası, doğum parası, çeşitli doğum izinleri, yarım gün çalışma imkanı gibi çeşitli çalışmaların ardından bebeğini bir yabancıya emanet etmek istemediği için bu sebeple işten çıkan kadınlara da yeni bir destek verilmesine karar verilmişti. Bu destek sonrasında bebeğe bakan büyükannelere de destek verilmesi kararlaştırıldı. 

Torun bakan büyükannelerin aylık olarak maaş almalarını sağlayacak sistem ile hem büyükanneler teşvik edilmiş olacak hem de annelerin aklı kalmadan çalışma hayatına geri dönmeleri sağlanacak. Bu süreç içerisinde yapılan çalışmalar dikkat çekerken ödemelerin yakın zamanda başlanması planlanıyordu. Ancak ülkemizde ilk kez uygulanacak olan bir düzenleme olması sebebiyle bazı illerin pilot il olarak seçilmesine ve ilk çalışmaların bu bölgelerde yapılmasına karar verildi. Böylece başarılı sonuçların elde edilmesi halinde Eylül ayı gibi tüm ülkede yaygınlaşmasının mümkün olduğu dile getirildi.

Yapılan düzenlemelerin ardından şimdilik 10 pilot ilin seçildiği belirlendi. Bu iller arasında Gaziantep’te bulunuyor. Her ilden belirli rakamlarda büyüannelerin seçilmesine karar verilmişti. Belirlenen şartları sağlayan büyükannelerin tespit edildiği öğrenilirken Gaziantep ili için ayrılan rakamın 500 olduğu açıklandı. Her ilde durum değerlendirmesinin ardından farklı rakamların belirlenebileceği de özellikle belirtildi. Ödemelerin PTT şubelerinden yapılacağı açıklanırken aylık olarak verilecek olan 425 lira ödemenin çekilebilmesi için PTT kartları da verilecek. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.