Ana SayfaEkonomiHayvancılık Sektörü Umutlu

Hayvancılık Sektörü Umutlu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’nın verdiği destekler sayesinde geliştirilen projeler kapsamında artık daha cazip hale gelen hayvancılık sektörü yaklaşık olarak 2 milyon küçükbaş hayvanın bulunduğu Şanlıurfa’da hayvan yetiştiricilerinin gelecekten umutlu olmasını sağlıyor. Şehrin farklı bölgelerinde hayvancılık ile geçimini sağlayan vatandaşlar, yetiştirdikleri hayvanların etinden, sütünden ve yününden faydalanırken koyunların kuzuları ile de yakından ilgilenerek kasım ve aralık aylarında gerçekleşen doğumların kendilerine mali destek olarak dönmesi için çaba sarf ediyorlar. Yoğun bir çalışma dönemi geçirerek besledikleri koyunların kuzularını satışa çıkaran üreticiler, uzun ve zahmetli sürecin semeresini almak için sabahın ilk saatleri ile birlikte hayvan pazarlarına götürerek ekonomik rahatlama yaşamak için çaba sarf ediyorlar.

Sezon Yoğun Geçecek

Bu sezon Şanlıurfa’daki üretimden memnun olduklarını belirten üreticiler, sezon içerisinde 800 bin erkek kuzunun yetiştirilip satılmasını hedefliyor. Bakanlığın desteklerinin hayvan yetiştiriciliğinde çok önemli olduğunu belirten küçükbaş yetiştiricileri, kuzu satış sezonunun başlaması ile birlikte pazarda yoğunluk yaşandığını ve talepleri karşılamakta zorlandıklarını söylüyor.

Fiyatlar Yüz Güldürüyor

Bu sezon belirlenen kuzu satış fiyatlarının üretici açısından olumlu olduğunu ve yüzlerin gülmesini sağladığını belirten yetkililer, şu anda kuzuların tanesinin 500 – 600 lira civarı satışa sunulduğunu, üreticiyi memnun eden fiyatların şimdi alınıp beslenmeye başlanan ve kurban bayramına hazırlanan kuzuların alıcıları da memnun edeceğini sözlerine ekledi.

Sezondan Umutluyuz

Bu sezon gerçekleşecek satışlardan oldukça umutlu olduklarını ve zor geçen ekonomik yılın üzerine hayvan üreticilerinin de yüzünün güleceğini söyleyen yetkililer, pazarda yaşanan yoğunluğun oldukça güzel olduğunu, üreticinin bu yoğunluk ile moral bulduğunu, fiyatların üreticiyi tatmin ettiğini sözlerine ekledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.