Ana SayfaEkonomiKaçak ve Atık Yağla Mücadelede Yeni Dönem Başlıyor!

Kaçak ve Atık Yağla Mücadelede Yeni Dönem Başlıyor!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Bakanlık Kaçak ve Atık Yağa Geçit Vermeyecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, atık ve kaçak yağı kontrol altında tutmak için yeni bir otomasyon sistemi kuracak.

Bakanlık yaptığı çalışmalar kapsamında atık yağ piyasasını mercek altına almaya hazırlanıyor. Türkiye’de yaklaşık 400 bin ton seviyesinde olan 10 numara yağ piyasası böylelikle takip altına alınmış olacak.

Yeni kurulacak otomasyon sistemi, atık yağların geri dönüşüm sürecini her aşamada takip edecek. Söz konusu yağların çıkış noktalarından rafineden çıkış sürecine kadar mercek altına alınacak. Bilgi sistemlerince izlenerek kontrol edilecek. Bunun yanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, bu yağların geri dönüşümünü sağlamakta olan tesislerin belirli kriterlere sahip olması konusunu da düzenleyecek. Böylelikle yağların geri dönüşümünün yapılmasının önüne geçilecek.

Türkiye’de bu yağları özellikle otobüs firmaları ve kamyonlar tercih ediyor. Diğer yakıtlara göre oldukça ucuz olan bu yağlar çok kolay yanma özelliği gösteriyor. Bunların yanında kaçak olarak satılan yağlar ülke ekonomisine de büyük zarar veriyor. Bu kapsamda bazı tedbirler alınmasına rağmen 10 numara yağ konusunda istenen sonuçlara bir türlü ulaşılamıyor. Bu nedenle harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 10 numara yağın kullanılması noktasında sıkı şekilde uygulanacak kuralları hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Ülkemizde atık yağları Petrol Sanayicileri Derneği toplamakla yetkili. Fakat tüm yetkilerine rağmen derneğin yıllık bazda toplayabildiği yağ miktarı 20 ton civarında gerçekleşiyor. Alınan bilgilere göre kayıt dışı olarak satılan bu yağların tonu 2 liradan satışa çıkıyor. Bu da akaryakıt sektörüne ve ülke ekonomisine büyük zararlar veriyor. Akaryakıt sektörü bu konuda önlemlerin arttırılmasını ve takibin daha sıkı olarak yapılmasını talep ediyor.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.