Ana SayfaEkonomiİranlı Turistler Akın Etti! Van Otellerinde Yer Kalmadı

İranlı Turistler Akın Etti! Van Otellerinde Yer Kalmadı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

İranlı Turistler Nevruz Tatilini Fırsata Dönüştürdü

Ülkelerindeki Nevruz tatilini fırsata dönüştüren İranlı turistler Van şehrindeki tüm otelleri doldurdu. Yüzde 100 kapasite ile çalışan otellerde boş yerin kalmadığı öğrenildi.

Otellerin yanı sıra Van’da bu sene 3.’sü düzenlenen alış veriş festivaline de ilgi yoğun oldu. Shopping Fest kapsamında İranlı Turistleri ağırlayan etkinliğe toplam 950 firma ürünleriyle birlikte katıldı. 15 Mart tarihinde ziyaretçilerine kapılarını açan festival 5 Nisan tarihine kadar konuklarını ağırlayacak.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı festival hakkında bazı bilgiler aktardı. Başkan Necdet Takva Van Alışveriş Festivali’nin artık markalaştığının altını çizerek, “Bu yıl 3. Festivalimizi gerçekleştirdik. Önceliğimiz İran’dan kentimize gelen konuklarımızın festival kapsamında iyi vakit geçirmesini sağlamak ve onları memnun etmek” dedi.

Bu yıl düzenlenen Van Alışveriş Festivali’nde bazı düzenlemeler yaptıklarına değinen Başkan Necdet Takva, sokak gösterilerine ağırlık verdiklerini; bu kapsamda Kenya’dan gelen bir grubun gösteri yaptığını bildirdi. Bu sene düzenlenen festival kapsamında geçen seneye oranda katılımın arttığını söyleyen Takva, “Festivalimize katılan firma sayısı 950 gibi önemli bir rakama ulaştı. 3 yıl önce düzenlediğimiz festivalde sadece 400 firma yer almıştı. Katılımın ikiye katlaması hem festivalin canlanmasına hem de gelen İranlı Turistlerin kentimizde daha fazla zaman geçirmesine neden oldu” şeklinde konuştu. Katılımın armasından dolayı memnun olduklarını da söyleyen Takva, 2016 yılında İran’da ciddi bir tanıtım organizasyonuna imza attıklarını da ifade etti. Ülkede yapılan tanıtım çalışmalarının bu yılın ilk tatilinde meyvesini verdiğini de dile getiren Takva, festivale destek ve sponsor olan bütün kuruluşlara ve kurumlarda teşekkür etti.

Açıklamasında kentteki esnafları uyaran Başkan, “İranlı misafirlerimizi konuk severliğimize yakışır şekilde ağırlayalım. Memnun edelim. Fırsatçılığa kesinlikle izin vermeyelim” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.