Ana SayfaKredilerKentsel Dönüşüm Kredisi Nedir?

Kentsel Dönüşüm Kredisi Nedir?

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Kentsel Dönüşüm Kredisi

Kanunlar kapsamında kentsel dönüşüme teşvik amacıyla düzenlenen projeler arasında kentsel dönüşüm kredileri de yer alıyor. Afet ve deprem riski bulunan yapıtların yenilenmesi için devletin desteklediği bir proje olan kentsel dönüşüm kredisi ile birçok insan imkanlardan yararlanıyor. Söz konusu projeleri yürüten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı risk taşıyan yapılara destek sunuyor. Kentsel dönüşüm kapsamında 500.000 TL’lik kısma kadar faiz desteği bulunan proje ile riskli durumda bulunan konutlara belirli koşulların sağlanması ile gerekli belgelerle başvurulabiliyor.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Hangi Durumları Kapsar?

Kentsel dönüşüm kredisi 27 Ocak 2016 tarihinde yayınlanan 6306 sayılı kanun kapsamında verilen ‘Hak sahiplerine bankalardan kullanılacak kredilere faiz desteği’ geçtiğimiz yıla göre %25 artış göstererek avantaj sağlamaya devam ediyor. Devlet destekli konut kredisi anlamına da gelen kentsel dönüşüm kredisiyle riskli görülen tek bir daire için 100.000 TL ve dört ve fazlası daireler için 500.000 TL’ye yükseltilen kredi ile yeniden yapılan binaya devlet faiz desteği sağlıyor. Afet riski bulunan yapılara, riskli olduğuna dair raporla tespit edilerek aynı dairede en az 1 yıldır oturan ve hak sahipleri ile riskli konut sahibi olanlardan farklı konut almak isteyenler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm kredisi faiz desteğinden yararlanabiliyor.

Kentsel Dönüşüm Kredisi Faiz Desteği Nasıl Alınır?

Afet riski bulunan yapılar raporla tespit edildikten sonra en az 1 yıl oturan ve hak sahibi olanlardan konut sahibi olmak isteyenler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetkili kurumlarına başvuru yaparak söz konusu destekten yararlanılabiliyor. Başvuru onaylandığı takdirde aynı çatı altında bulunulan apartman sakinleri en az üçte iki oy çoğunluğuyla karar alınması gerekiyor. Kararın alınmasının ardından müteahhit belirlenerek sözleşme imzalanmalı ve bankalardan kentsel dönüşüm projesine başvurarak destekten yararlanılabiliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sunduğu destekler ise kredi oranına göre değişiyor. Kentsel dönüşüm kredisi kapsamında 10 yıla kadar vade seçeneğiyle 125.000 TL üst sınır olmakla beraber konutlar için %4, işyerleri için ise %3 oranında devlet katkısı sağlanıyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.