Ana SayfaEkonomiPegasus 178,7 Milyon Dolarlık Devir İçin Düğmeye Bastı

Pegasus 178,7 Milyon Dolarlık Devir İçin Düğmeye Bastı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Pegasus, Air Lease Corporation’la Anlaştı

Hava taşımacılığında önemli çarklar arasında yer alan Pegasus, varlık satışı yapacağını açıkladı. Toplam yedi adet Boeing 737-800NG tipi uçağını devretmeye hazırlanan şirket, Air Lease Corporation ile anlaştı. Uçakların devir bedeli ise 178 milyon 700 bin dolar olarak kaydedildi.

Air Lease Corporation’a satılacak olan 7 tane Boeing 737-800NG tipi uçak hakkındaki açıklama Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapıldı.

KAP’ta yer alan açıklamada Pegasus’un Air Lease Corporation ile anlaştığı ifade edildi. Havayolu şirketi ile ilk anlaşma 14 Şubat tarihinde 3 adet uçak üzerinde sağlandı. İkinci anlaşma ise 17 Mart tarihinde 4 uçak ile belirlendi. Buna göre Pegasus söz konusu havayolu şirketini toplam 7 tane uçağını devredecek. Boeing 737-800NG tipi uçakların toplam bedeli 644 milyon 356 bin 460 TL olarak belirlendi. Uçakların devir işlemleri ise ekim ayının sonuna kadar tamamlanacak.

Pegasus’un KAP’a yaptığı açıklamada, satış tutarının şirkete ait aralık sonu itibariyle hesaplanan toplam aktifin yüzde 10’luk bölümünden fazla olduğunu da kaydedildi. bu nedenle SPK Özel Durumlar Rehberi kapsamında özel durumun açıklandığı bildirildi.

Açıklamada, söz konusu devrin temelinde 2012 senesinde imzaları atılan Airbus siparişi anlaşmasına işaret edildi. Yakıt kullanımını içeren portföydeki değişimi hızlandırma ana neden olarak açıklandı.

Pegasus söz konusu satışta yer alan uçakların satış bedellerinin, Airbus teslimatları noktasında kullanılacağını ve teslimatların daha hızlı olacağını bildirdi.

Airbus alımı sonrasında kalan bedel ise şirket tarafından yeni yatırımlarda değerlendirilecek. Şirket 2017 yılında Airbus 320/321 Neo tipi uçaklarının filosundaki payını yükseltmeyi hedefliyor. Böylelikle Pegasus filosunda bulunan uçakların yaşı da düşürülmüş olacak. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.