Ana SayfaEkonomiMobil İletişime 150 Milyar Lira Harcandı

Mobil İletişime 150 Milyar Lira Harcandı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Teknolojinin ilerlemesi ile hayatımızda daha çok yer edinmeye başlayan ve genç yaşlı herkesin sahip olduğu cep telefonlarına son 5 yıl içerisinde milyarlarca lira harcandı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden alınan bilgilere göre Türk Telekom, Vodafone, Turkcell ve Avea’nın son 5 yıllık zaman diliminde net satış gelirleri toplamı 146 milyar 287 milyon 759 bin 493 liraya ulaştı. Verilerden alınan bilgilere göre mobil başta olmak üzere telekomünikasyon hizmetlerinden elde edilen gelir yıllara göre artış göstererek ilerledi. Son 5 yıl içerisinde 150 milyara yakın gelirin ülkenin telekomünikasyon ürünlerini kullanmadaki oranını ortaya çıkardığını belirten yetkililer, vatandaşların bu tarz ürünleri kullanmakta çekimser davranmadıklarını belirtti.

Birincilik Turkcell’in Oldu

BTK tarafından verilen bilgilerden elde edildiğine göre telekomünikasyon alanında aslan payı Turkcell’in oldu. Verilere göre Turkcell son 5 yıl içerisinde en fazla net satış geliri elde eden GSM operatörü oldu ve 47 milyar 861 milyon 984 bin 371 lira gelir elde etti. Ülke genelinde böyle bir satış oranına sahip olan Turkcell yatırımlarına devam ederek pastadan aldığı payı daha da büyütmek için çalışıyor.

Memnun Edici Gelir

BTK verileri incelendiğinde birinciliği Turkcell alsa bile sıralamanın devamındaki GSM operatörlerinin gelir tutarlarının da yüksek olduğu bilgisini elde ediyoruz. Turkcell’in birinci olduğu sıralamada ikinciliği 40 milyar 225 milyon 515 bin 547 lira ile Türk Telekom geliyor. Sıralamada 35 milyar 841 milyon 970 bin 570 lira ile Vodafone gelirken onu 22 milyar 358 milyon 289 bin 5 lira net satış geliri ile Avea takip ediyor.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.