Ana SayfaGündemTurkuaz Kart İşsizliğe Çözüm Sunacak

Turkuaz Kart İşsizliğe Çözüm Sunacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

10 ilde başlatılan Turkuaz Kart uygulaması başvuruları şimdiden büyük ilgi görmeye başlamıştı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamalar sonrasında Turkuaz Kartın yıl sonunda işsizliği belirli bir oranda düşürmesi planlanıyor. 

Türkiye’ye beyin ve iş gücünün kazandırılması için gerçekleştirilen Turkuaz Kart uygulaması çok konuşulmuştu. Bu süreç içerisinde kart uygulamasının büyük devlet şartlarından birisi olduğu ifade edilmişti. Uygulamanın hayata geçirilmesi için ilk olarak 10 farklı il belirlenmiş ve bu illerde başvuruların başladığı açıklanmıştı. Çalıma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüklerinin kurulduğu açıklanmıştı. Bunun ardından uygulamanın bir proje haline getirildiği açıklandı. 

Uygulama Resmi gazetede yayınlanarak hayata geçirildi. Yapılan projenin asıl amacının Türkiye’ye beyin göçünü sağlamak ve iş gücünü artırmak için planlandığı öğrenildi. Beyin gücünün artırılması ile birlikte sermaye gücünün de artırılması planlanıyor. Turkuaz Kart bu çalışmanın bir parçası olarak ifade ediliyor. Ülkede yatırım yapmak isteyenlerin bu kart ile birlikte yatırımlarını daha sağlam bir şekilde gerçekleştirmeleri planlanıyor. Türkiye’nin yıllarca başka ülkelere beyin gücü ve iş gücü anlamında gönderim sağladığı bilinirken bu yıllardan sonra artık Türkiye’nin göç alması gerektiği planlandı. 

Yapılacak olan Turkuaz Kart projesi detaylı bir şekilde incelendiği zaman Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı istihdam projesi olarak değerlendirilmektedir. Gelecek olan 2 milyon kişinin primleri İŞKUR tarafından ödeneceği için istihdama ve işverenlere büyük katkı sağlaması bekleniyor. Yıl sonunda bir değerlendirme yapıldığı zaman istihdam oranlarına yüzde 10 oranında bir katkı sağlaması planlanıyor. Projenin ilerleyen dönemlerde yaygınlaştırılması bekleniyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.