Ana SayfaEkonomiAlternatif Yakıt CNG

Alternatif Yakıt CNG

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Yeni yakıt alternatifi hakkında önemli açıklamalarda bulunan Enerji Piyasası Kurumu (EPDK) yetkilileri, Türkiye’de araçlarda kullanılan benzin, motorin ve LPG’den sonra CNG’nin de daha yaygın kullanılması için iletim hattına uzak olan istasyonlara iletimin sağlanacağını açıkladılar. Yönetmelikte yapılan değişikliklerden sonra CNG (Otogaz) lisansına sahip olan şirketler CNG dolum tesis ve istasyonlarına satış yapabilecekler. Yapılan çalışmalar sonrasında CNG lisansına sahip olan şirketler, mevcut şartlardaki doğalgaz iletim şebekesi üzerinden temin edilebilen CNG’yi daha uzakta bulunan istasyonlara gönderebilecekler. Uzak istasyonlara taşınmanın büyük tüpler içerisinde karayolu üzerinden gerçekleştirileceğini belirten yetkililer, yapılan bu taşıma ile CNG’nin gerekli mevzuat hükümlerini yerine getiren akaryakıt istasyonlarında satışını gerçekleşeceğini söylediler.

Dünyada Popülerleşiyor

Dünyada CNG kullanımının giderek yaygınlaştığını belirten yetkililer, dünyadaki en fazla CNG satış istasyonunun Amerika Birleşik Devletleri’nde olduğunu söylüyor. ABD’de 1650 akaryakıt istasyonunda, İtalya’da 1040 akaryakıt istasyonunda, Almanya’da 920 akaryakıt istasyonunda CNG satışının olduğunu söyleyen yetkililer, Türkiye’de ise şu an için sadece 27 istasyonda CNG satışının gerçekleştiğini belirtti.

En Fazla İtalya

CNG ile çalışan araçlar hakkında bir inceleme yapıldığında ise en fazla CNG ile çalışan aracın 900 bin adet ile İtalya’da bulunduğunu, bu ülkeyi 150 bin araç ile ABD’nin takip ettiğini üçüncü sırada ise 100 bin araç ile Almanya’nın geldiğini belirten yetkililer, Türkiye’de ise CNG ile çalışan araç sayısının sadece 4 bin olduğunu belirtti.

Doğalgaz Pazar’ı Büyür

Çevreci bir yakıt türü olan CNG’nin kullanımının yaygınlaşması ile karbon salınımının azalacağını ve kullanıma uygun araçların bu yakıtı tercih etmesi ile ülkedeki doğalgaz pazarının yüzde 50 oranında büyüyeceğini belirten yetkililer, CNG’nin diğer akaryakıt türlerine göre birim maliyetinin daha ucuz olduğunu sözlerine eklediler.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.