Ana SayfaEkonomiEkmekte GDO İddiasına Bakan Çelik’ten Açıklama!

Ekmekte GDO İddiasına Bakan Çelik’ten Açıklama!

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Faruk Çelik: ‘GDO İddiası Sonuçları Kamuoyu ile Paylaşılacak’

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ekmekte GDO kullanıldığına dair haberler ardından harekete geçtiklerini bildirdi. İlgili yerlerden numunelerin alındığını ve laboratuvara gönderildiği açıklayan Bakan Çelik, “Laboratuvar incelemeleri tamamlandığında, sonuçlar Bakanlık tarafından duyurulacak” dedi.

Ekmekte GDO’lu katkı maddesi kullanıldığı bir basın organı tarafından ortaya atılmıştı. Bu haber ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı harekete geçti. Bunun yanında Bakan Faruk Çelik’te bu gün bir açıklama yaptı. Faruk Çelik gıda arzına dikkat çekerek, “Üretim ne kadar önemliyse, üretimde güvenilir ham madde kullanmakta o kadar önemli” dedi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının denetimlere aralıksız devam ettiğini de bildiren Bakan Çelik, “Denetimlerde 6600 personelimiz görev başında” şeklinde konuştu.

Bakanlık personeli tarafından usulsüz ve uygun şartlarda üretim yapmayan işletmelere 75 milyon TL’lik ceza kesildiğini söyleyen Bakan Çelik, “Denetimler kapsamında toplam 15 bin 600 işletme denetimden geçti” diyerek, Bakanlığın işletmeleri sıkı denetime tabi tuttuğuna işaret etti.

“GDO kullanımı öncelikle Avrupalı ülkelerde belirlenen orana kadar yasaklandı. Fakat Türkiye’de GDO kullanımı tamamen yasak” diyen Çelik, yasağa uymayanların hapis cezası ile yargılanacağının da ön görüldüğünü belirtti.

Bu açıklamaların yanında Bakan Çelik, söz konusu firmaya bu güne kadar sekiz kez denetim uygulandığını söyledi. “Yapılan bu denetimlerde söz konusu firmada olumsuz bir durum ile karşılaşılmadı. Bu firmanın tedarikçisi olan firmada denetimden geçti. İki firmada da bir sorun görülmedi” diyen Çelik, son denetim sonuçlarının en kısa sürede açıklanacağını kaydetti. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.