Ana SayfaEkonomiDijital Reklam Pastasındaki Artış Yüzde 13,7 Oldu

Dijital Reklam Pastasındaki Artış Yüzde 13,7 Oldu

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

IAB Türkiye, geçen yılı kapsayan dijital reklam yatırımlarına dair bilgileri paylaştı. Buna göre geçen yıl dijital reklama yapılan yatırımlarda yüzde 13,7’lik oranda artış kaydedildi. Dijital reklam yatırımlarına harcanan tutar ise 1.872,4 milyon liraya kadar yükseldi.

Araştırma kapsamında, geçen yıl display reklam yatırımlarının bir önceki seneye kıyasla yüzde 11 oranında büyüdüğü gözlemlendi. Bu alandaki yatırımların tutarı 1.059,1 milyon lira olarak gerçekleşti. Kategori bazında en fazla payı gösteri veya tıklanma bazlı yatırımların aldığı görüldü. Yüzde 34 oranında büyüme kaydeden diğer bir kategori ise video reklamlarında hayata geçti.

IAB Türkiye raporunda arama motoru yatırımları da yerini aldı. Söz konusu yatırımların miktarı 706,6 milyon lira olarak açıklandı. Raporda ilan sayfalarına yapılan yatırımların 91,1 milyon olduğu belirtildi.

Tüm bu kategorilerde büyüme gözlemlenirken e-posta kategorisi yatırımlarında küçülme devam etti. E-posta reklam yatırımları 2016 yılında 5 milyon 600 bin lira olarak gerçekleşti. Oyun içine yerleştirilen reklamlarsa on milyon liralık yatırıma ev sahipliği yaptı.

IAB Türkiye yetkilisi raporun yayımlaması ardından açıklama yaptı. Selim Gülmen tarafından yapılan değerlendirmede 2016 yılının dijital reklam yatırımları açısından iyi bir yıl olduğu belirtildi. Gülmen açıklamasında “Dijital reklam yatırımları, ekonomiye olumlu katkı sağladı. 2016 yılı tüm zorluklara rağmen bu sektörde iyi bir yılı geride bıraktı. Söktürün 2017 yılında daha güçlü ve yenilikçi olmasını sağlamaya çalışmalıyız. Sektörel gelişim için yasal zemin hazırlanmalı. Sektör ve yasalar uyumlu hale getirilmeli. Bunun yanında sektöre destek verecek fonlar hazırlanmalı. Eğitimin her döneminde dijital performansın yükselmesi hedeflenerek, eğitim alanına bu sektörde dahil edilmeli” dedi. 

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.