Ana SayfaGündemGayrimenkul Sertifikası Yüzde 20 İndirim Sağlayacak

Gayrimenkul Sertifikası Yüzde 20 İndirim Sağlayacak

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Konuttan pay almayı sağlayan gayrimenkul sertifikası çalışmalarının artık inşaat firmalarına finansman sağlayacağı düşünüldüğü zaman satılık konut fiyatlarının yüzde 20 oranında ucuzlamasına yol açacağı konuşuluyor. 

Türkiye’de emlak sektörü alanında yapılan köklü değişiklikler ve destekler devam ederken son zamanlarda ülkemizde hiç kullanılmamış olan yeni bir sistemin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu süreç içerisinde artık vatandaşların metrekare hesabı ile konut alabilmelerinin önü açılmış olacak. Bu sistem gayrimenkul sertifikası adı altında hayata geçirilen yeni bir sistem olarak ifade ediliyor. İlk defa TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan yeni 3 farklı inşaat projesi içerisinde uygulanması bekleniyor. 

Yapılacak olan sistemin ilk çalışmasında ilk sertifika alanlar için pay başı fiyatı hesaplandı. Bu hesaplamalara göre pay başı fiyatının 42.5 lira olmasına karar verildi. Gayrimenkul sertifikası çalışmalarının hayata geçirilmesi ile birlikte inşaat firmalarına bağlı olarak gerçekleştirilen konut yapımlarında finansman açısından durumun önemli bir kaynak oluşturulması beklenenler arasında yer alıyor. Bu durumdan inşaat firmaları kadar ev almak isteyen vatandaşlarında olumlu bir şekilde etkilenmeleri bekleniyor. Artık inşaat firmalarının kredisiz bir şekilde finansmana ulaşmalarının önü açıldığı için faizlerle uğraşmalarına gerek kalmayacak. Firmalar daha ucuz fiyatlara konut mal edebilecekler. 

Yetkililer tarafından bu ucuzluğun fiyatlara da yansımasının mümkün olduğunu dile getirdiler. Sertifika ile alınan konutların yüzde 20 oranında daha uygun fiyata satılmasının önü açılacak. Bu sayede yeni konut almak isteyenlere çeşitli imkanlar sunulmuş olacak. Gayrimenkul sertifikası sayesinde vatandaşların bütçelerini zorlamadan kendi maddi durumlarına göre pay almaları planlanıyor. Bu süreç içerisinde 50 liralık pay almanın dahi mümkün olacağı konuşuluyor. 

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Ticari Kredi Hesaplaması Nasıl Yapılır?

Ticari kredi, işletmelerin genişleme, ekipman yatırımı, stok finansmanı gibi çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak için kullandığı...

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.