Ana SayfaEkonomiAğbal: Beyanname Süreleri Uzatıldı

Ağbal: Beyanname Süreleri Uzatıldı

Yayın tarihi:

Kategori:

Google Haberlere Abone Ol:

Son olarak yaptığı KDV açıklaması ile Mobilya ve beyaz eşya sektöründeki temsilcileri oldukça sevindiren ve KDV indiriminin devam edebileceği izlenimi oluşturan Maliye Bakanı Naci Ağbal, beyanname süreleri ile ilgili açıklaması ile de mükellefleri sevindirdi. Mart ayının vergi mükellefleri açısından çok yoğun geçtiği ve beyannamelerin yetiştirilmesinin büyük bir özveri gerektirdiği bir gerçek, beyannameler hakkında açıklama yapan Ağbal, sürecin uzatılmasının mükelleflerin işini bir nebze daha kolaylaştıracağını ve beyanname sürecinin daha rahat atlatılacağını söyledi.

KDV İndirimi

Dün yaptığı açıklama ile mobilya ve beyaz eşya sektöründe KDV indirimi konusunda umutlanma sebep olan Ağbal, KDV indirimi konusunda ekstra bir açıklamada bulunmadı. Daha önce yaptığı açıklamada KDV indiriminin tekrardan değerlendirileceğini normal şartlarda nisan sonunda bitmesi planlanan indirim sürecinin konuşulması gerektiğini esnafın sürecin uzaması yönündeki taleplerini dikkate aldıklarını belirten Ağbal’ın konu hakkında ilerleyen günlerde yeni bir açıklama yapması bekleniyor.

Beyanname Süreleri Uzatıldı

Yaptığı açıklama ile beyanname sürelerinin uzatıldığını belirten Ağbal, mart ayının 23’ünde verilmesi gereken muhtasar beyanname süresinin 23 Mart’tan 27 Mart’a uzatıldığını, ayın 24’ün de verilmesi gereken KDV beyannamesinin ise 24 Mart tarihinden 27 Mart tarihine kadar uzatıldığını, 27 Mart tarihinde verilmesi gereken gelir vergisi beyannamesinin ise 31 Mart tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

Ödemede Değişiklik Yok

Mart ayının mükellefler için çok yoğun geçtiğini ve beyanname sürelerinin uzatılmasının mükellefler tarafından memnuniyet ile karşılanacağını düşündüklerini belirten Ağbal, beyanname sürelerinin uzatılmasının ödeme sürelerini etkilemeyeceğinin altını çizdi. Ağbal beyanname sürelerinin uzatılmasına rağmen ödeme sürelerinde bir değişiklik olmadığını bu yüzden vatandaşların ödeme sürelerinde hassas davranmalarını söyledi.

Orhan Babaeski
Orhan Babaeskihttps://www.bankaciyim.net
Bankacılık sektörünü yakından takip eden Orhan Babaeski, bankacılık kariyeri alanında yaptığı araştırmaları içerikselleştirmeyi sever. Güncellemeler ve banka haberlerini yakından takip eden Orhan, kendi yorumlarıyla birlikte gelişmelerden haberdar olunması için içerikler hazırlar.

Merak ettiklerini sormak için:

Yorum alanını doldurun.
Lütfen adınızı buraya yazın

Aramıza Katılın

0BeğenenlerBeğen
0TakipçilerTakip Et
68TakipçilerTakip Et
2,210TakipçilerTakip Et
0AboneAbone Ol

Hayat Sigortası Kapsamı Nedir? Avantajları Nelerdir?

Hayat sigortası, sigortalı kişinin kendisini, yakınlarını çeşitli olumsuz durumlara karşı maddi olarak güvence altına...

TTNET Faturası Nasıl Ödenir ve Borç Öğrenme (ADIM ADIM)

İnternet erişimini sağlayan TTNET aboneleri için fatura ödeme ve sorgulama işlemleri artık çok daha...

Kripto Grafiklerini Anlama: Her Kripto Para Canlı Borsa Grafiklerini Aynı Gösterir mi?

Kripto para grafik analizi, kripto dünyasındaki tüccarlar ve yatırımcılar için temel bir beceridir. Bu...

Albaraka Türk Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi Arıyor!

Albaraka Türk Katılım Bankası, banka personel alımları kapsamında yayınladığı iş ilanı ile İstanbul Ümraniye...

İmza Sirküsü ve İmza Beyannamesi: Fiyatları, Farkı, Örneği

İmza beyannamesi ile sirküsü çok fazla karıştırılan iki kavram. Günümüzde bu iki kavram birbirinin yerine kullanılmaktadır.

Kariyer Yolculuğu: Denizbank Kariyer ve Kariyer Planlaması!

Denizbank Kariyer basamaklarına adım atmanın bir diğer yolu ise staj programlarına katılmaktadır. Staj sonrasında adayların mezun olmaları halinde banka tarafından iş fırsatları doğar.